image
 |  5 5 Лютого 2020 | 07:55

Мешканці Велицької громади протестують проти примусового приєднання до Голобської

Мешканці однієї з п'яти найстаріших об'єднаних територіальних громад Волині – Велицької ОТГ – виступають проти об'єднання з Голобською ОТГ, яке пропонують представники робочої групи щодо внесення змін до Перспективного плану об'єднання громад Волинської області.

Свою незгоду вони збираються публічно донести до керівництва області під час робочої поїздки до Волинської ОДА, яку запланували на сьогодні, 5 лютого.

Відповідне повідомлення розміщене на сторінці Велицької ОТГ у мережі Facebook.

"За два дні ми опитали 75% мешканців Велицької ОТГ, які хочуть, аби до їхнього волевиявлення прислухалися представники робочої групи щодо внесення змін до Перспективного плану об'єднання громад Волинської області. Відтак, вимагаємо від них врахувати нашу думку і силоміць не об'єднувати нас із Голобською громадою", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Примусове» об’єднання територіальних громад – недопустиме, – заява фракції ВО «Свобода»

Голова громади Віктор Ковальчук зауважує, що мешканці налаштовані рішуче – разом боротимуться за майбутнє.

«Громада – це ж не тільки показники. Це перш за все люди, які прагнуть гідно жити на своїй землі», – зауважує голова Велицької ОТГ.

Небайдужих мешканців громади запрошують сьогодні на робочу поїздку до Волинської ОДА, аби висловити свій протест проти незаконного, як вважають у Велицькій ОТГ, приєднання Велицької громади до Голобської.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обранці Заріччя – одноголосно проти приєднання до Володимира-Волинського

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити