image
 |  4 28 Червня 2019 | 18:28

Микола Федік: Навіть ідеальна Конституція не здатна врятувати ситуацію, якщо суспільство перебуває в полоні ілюзій.

Сьогодні Україна відзначає День Конституції. Я не буду оригінальним, якщо скажу: більшість громадян скептично ставиться до основного закону держави. І наші політичні еліти теж винні у такому ставленні. Конституція нівельована зневажливим відношенням до неї з боку президента, міністрів, нардепів.

Конституційний Суд перетворився в інструмент для маніпуляцій і давно не виконує функцій, які на нього покладені. Якщо такий приклад громадянам демонструють можновладці, то про яку повагу до Конституції може йти мова?

Про це пише у мережі Фейсбук свободівець Микола Федік.

Але є інший момент. Сама по собі Конституція не гарантує заможного і гідного життя, справедливості, дотримання прав і свобод, можливостей для розвитку держави і особистості. Наведу приклад з історії. У 19-му столітті країни Латинської Америки після отримання незалежності ухвалили власні конституції, які базуються на конституції США. В основу взяли передовий американський досвід. Проте результати розвитку США і латиноамериканських країн за останні два століття зовсім різні. Україна формально може похвалитися однією з найкращих конституцій. Але це ніяк не відображається на її успіху як держави. Є більш вагомі фактори, які впливають на суспільство. Серед них - стан його свідомості.

Читайте також: Микола Федік: «Хто не дозволить капітулювати перед агресором? Крім «Свободи» я не бачу інших варіантів»

Ми, націоналісти, завжди акцентували увагу на тому, що українцям треба якомога швидше позбуватися колоніального мислення, малоросійського світогляду та російського інформаційного впливу. Лише зміна свідомості широких верств населення гарантує подальші незворотні зміни у державі. На жаль, владі було не до цього. Мало того, вона сама є носієм малоросійського мислення і корумпованого світогляду. Тому на 5 році війни з Росією половина населення, за даними соціологів, прихильно ставиться до агресора. Це все наслідки бездарної інформаційної політики і відсутності роботи з масовою свідомістю. Життя українців зміниться, якщо відбудеться зміна свідомості. Навіть самі ідеальні закони і конституції не здатні врятувати ситуацію, якщо суспільство перебуває в полоні ілюзій.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити