image
 |  11 1 Серпня 2020 | 22:25

Міністр охорони здоров'я відповів Луцькраді, яка проти «червоної зони» та посилення карантину

Під час робочого візиту до Рівного очільник МОЗ України прокоментував заяви луцьких чиновників, які виступили проти посилення карантину в обласному центрі.

Зі слів Максима Степанова, на рішення місцевих урядників вплинула політика, – повідомляє Суспільне.

"Нема людського фактора. Є суто цифри, які відображають динаміку в тому чи іншому регіоні. От ніхто не буде створювати, вибачте, Чорнобиль, коли від нас приховували, що відбувається. Ми чесно говоримо, яка є ситуація в тому чи іншому регіоні. В Міністерстві охорони здоров’я немає навіть натяку на політику. Пріоритет – здоров’я і безпека українців", – говорить міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьк не буде виконувати «недолугі, невчасні та непрофесійні рішення» і вводити «червону зону»

Степанов додав: у МОЗ знають, що в регіонах, які потрапили до "червоної" та "помаранчевої" зон, люди будуть проти посилення карантинних заходів. Влада, на думку очільника МОЗ, особливо напередодні виборів, буде дотримуватися такої ж думки. Така позиція, вважає міністр – хибна, бо це стосується життя та здоров'я людей.

Очільник міністерства каже, що моніторинг і порівняння, куди рухається кожна область, відбувається щотижня. Якщо у якомусь районі зростання кількості хворих відбувається упродовж п'яти та більше днів – це означає тенденцію і щодо цієї території будуть приймати відповідні рішення, – пояснив Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погуляйко натякнув волинянам, що 1 вересня їхні діти можуть зустріти не в школах

Урядовець додав, що державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій засідатиме щоп'ятниці. Напередодні, 31 липня, нагадаємо, ця комісія прийняла рішення і поділила Україну на кольорові зони за небезпекою поширення коронавірусу.

Нагадаємо, Луцькрада та облрада вже заявили, що не підтримують рішення МОЗ про поділ регіону на зони. Зокрема у Луцьку, продовжать працювати дошкільні заклади та громадський транспорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тpетього сеpпня влади Луцька та Волині планують дати відсіч на «чеpвону зону»

Що відомо:

- Напередодні, 31 липня державна комісія з ТЕБ та НС віднесла Луцьк до "червоної" епідеміологічної зони. З 3 серпня Луцькрада мала б зачинити ДНЗ, ресторани і припинити рух громадського транспорту. два волинські райони опинилися у "помаранчевій" зоні, ще п'ять у "жовтій".

- На рішення комісії вже відреагувала Укрзалізниця. З 3-го серпня з у зв’язку із посиленням карантину тимчасово скасовуються зупинки поїздів далекого сполучення у Луцьку та Тернополі, який теж потрапив до "червоної" зони.

- Уряд ухвалив постанову, яка передбачає встановлення карантину з 1 по 31 серпня, проте умови обмеження визначатимуться тим, у якій із чотирьох зон — "зеленій", "жовтій", "помаранчевій" чи "червоній" — перебуває той чи інший регіон. У МОЗ кажуть, що між "червоними" і "зеленими" областями обмежать рух та встановлять пости.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чеpез чудеpнацьке оголошення Луцька «чеpвоною зоною» перенесено два чемпіонати України

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити