image
 |  20 12 Жовтня 2021 | 21:40

На депутата Волиньради Микитюка написали заяву в НАБУ: звинувачують у спробі підкупу

На депутата Волинської обласної ради Романа Микитюка подана заява в Національне антикорупційне бюро України. В ній викладені обставини щодо спроби підкупу, які озвучив під час сесії Ковельської міської ради 7 жовтня депутат міської ради Микола Печенюк.

Про це написав у своєму блозі на веб-сайті Ковель медіа місцевий правозахисник Володимир Косцьов'ят.

У Ковелі, поки ми знесли одну «Владну гідру», появилась друга «Владна гідра». Про це повідомив Микола Печенюк, депутат Ковельської міської ради на черговій сесії.

Він заявив про корупційну купівлю голосів депутатів. Платять депутатам олігархи та «наглядачі» від тіньової влади, щоб депутати приймали «потрібні» рішення, щоб «дерибанити» бюджетні кошти Ковеля.

Микола Печенюк, звертаючись до першого заступника Ковельського міського голови Тараса Яковлева, зазначив:

"Ви граєтеся з нами з самого початку. Ви забулися, що при перших зустрічах, що ми з вами обсуждали? Ви забули, як я вам сказав, що до мене Микитюк в офіс приїхав і пропонував мені тисячу доларів «отступного» і кожен місяць по п’ятсот доларів. Ви забули за це?! То я вам, пан Тарас, нагадаю! Лічно я вам нагадаю! Поняли?!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Микитюк пропонував депутату Ковельської міськради 1000 доларів відступного та щомісячне грошове утримання 500 доларів?

Як ідеться в дописі, службова особа, що має представницький мандат і в силу закону діє від імені місцевого самоврядування, депутат Волинської обласної ради Роман Микитюк, голова постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, пропонував іншій службовій особі, що має представницький мандат і в силу закону діє від імені місцевого самоврядування, депутату Ковельської міської ради Миколі Печенюку надати йому неправомірну вигоду.

Володимир Косцьов'ят, котрий представляється головою експертної групи з проведення антикорупційних експертиз проєктів рішень місцевих органів влади Громадської ради при Ковельському міському голові, вимагає від НАБУ внести його заяву про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

"«Владна гідра» не пройде! Корупція не пройде! Спуску я не дам. Корупціонери мають сидіти в тюрмі.

Тому я звертаюся до директора НАБУ Ситника Артема: прошу внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань мою заяву про вчинення кримінального правопорушення та розпочати розслідування.

Це моя перша заява і не остання", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рік тому Зеленський обіцяв піти з посади, якщо на Донбасі триватиме війна

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити