image
 |  4 1 Грудня 2018 | 14:53

СБУ вилучила в держлісгоспах незаконну деревину, підроблену документацію та «чорну» бухгалтерію (ФОТО)

Співробітники Служби безпеки України блокували систематичне розкрадання лісоматеріалів у двох державних підприємствах лісового господарства в Одеській області.

Про це йдеться на сторінці прес-центру СБУ у мережі Фейсбук.

Правоохоронці встановили, що посадовці держлісгоспів під виглядом проведення санітарних порубок лісу створювали так званий «резерв» із необлікованої деревини. На підставі підроблених документів чиновники продавали сировину місцевим комерсантам за цінами, вдвічі нижчими за ринкові. Для незаконної переробки деревини в готову продукцію зловмисники використовували пилорами на територіях лісгоспів.

За попередньою інформацією, ділки в середньому за місяць збували до двохсот кубічних метрів лісоматеріалів на майже півтора мільйона гривень.

Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили у держлісгоспах та за місцями проживання фігурантів справи велику кількість незаконно зрубаної деревини елітних порід, підроблену документацію та матеріали «чорної» бухгалтерії.

Ці факти наочно засвідчують існування серйозних «тіньових» корупційних схем у лісовій галузі України, яку наразі очолює виходець із Волині, депутат Волинської обласної ради від БПП «Солідарність» Володимир Бондар, про що «ВолиньUA» неодноразово інформувала на своїх сторінках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Господарства Держлісгентства експортують за кордон ділову деревину під виглядом дров?

У межах відкритого за цими фактами кримінального провадження за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 246 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до незаконних дій.

Заходи з викриття та блокування протиправної діяльності посадовців проводилися спільно з органами прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштаби вивезення лісу з України під виглядом дров катастрофічно зростають

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громада вимагає відставки начальника управління лісового та мисливського господарства Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити