image
 |  2 25 Жовтня 2021 | 18:44

На Волині горів торф: палію загрожує покарання

23 жовтня до Служби порятунку поступило повідомлення про пожежу торфу у селі Стобихівка Сошичненської ТГ. По прибутті до місця пожежі встановлено, що горить торф в урочищі «Біля озера» окремими осередками на відкритій території на загальній площі 1,2 га.

Про це стало відомо із сайту ДСНСУ у Волинській області.

До ліквідації пожежі залучені рятувальники 8-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Камінь-Каширського ГУ ДСНС у Волинській області та команди місцевої пожежної охорони села Сошичне. Рятувальникам допомагали 8 чоловік місцевого населення.

О 16:00 пожежа локалізована, о 21:30 ліквідована.

На гасінні торфу працювали 14 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки.

Причина пожежі на даний момент встановлюється. Працівники ДСНС та поліції провели службове розслідування і встановили особу, яка, можливо, вчинила дане правопорушення. Це Іван Ш., мешканець села Карасин. Йому загрожує штраф від 3060 до 6120 грн. Триває розслідування.

Загалом з початку року на Волині за порушення статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за самовільне випалювання рослинності або її залишків притягнуто 21-о волинянина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині на СТО ледве не згоріли автомобілі (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити