image
 |  4 24 Січня 2022 | 10:04

На Волинській митниці спіймали водія, який відфотошопив документи на автобус

Волинська митниця дедалі частіше фіксує порушення митного законодавства під час тимчасового ввезення ТЗ з іноземною реєстрацією. Нині вони стосуються авто комерційного, а не особистого використання.

Про це інформує Волинська митниця.

На митному посту «Ягодин» завдяки співпраці між фахівцями з напрямків внутрішньої безпеки та протидії порушенням митних правил викрили водія пасажирського автобуса на єврономерах. З листопада минулого року він здійснював міжнародні перевезення, заявляючи транспортний засіб в режим тимчасового ввезення до 20 днів. При цьому подавав документи, згідно з якими власником цього автобуса є полячка, а українець - орендує (позичає) його у польського підприємця. До договору оренди додавались доручення щодо переїзду автобусом за визначеним маршрутом, витяги з польських та українських дозволів на виконання регулярних перевезень пасажирів.

Однак, як виявилось у ході верифікації документів, українець "нафотошопив" свої їх несанкціоновано: використав бланки та копії підписів уповноважених представництв польських товариств без їхнього відома та волі. Адже насправді автобус, яким здійснювались міжнародні перевезення, він викупив у приватну власність. Проте не поспішав змінювати місце реєстрації транспортного засобу, аби не платити митні платежі чи податки, як це належить підприємцям - резидентам України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий луцький бізнесмен будуватиме ресторан замість будинку?

Через дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю пасажирського автобуса марки VOLVO, шляхом подання митному органу як підстави для переміщення транспортного засобу сфальсифікованих документів, автобус марки VOLVO, 2001 року випуску, вартістю понад 51 тис гривень, тимчасово вилучений у справі про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу. Остаточні рішення про подальший перебіг справи прийматиме суд. Санкція ч. 1 ст. 483 - конфіскація майна та штраф у розмірі його повної вартості.  

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити