image
 |  2 3 Жовтня 2019 | 17:18

НАБУ повідомило про підозру екс-нардепу від БПП щодо розкрадання на Укрзалізниці

Учасники корупційної схеми завдали підприємству 20 млн грн збитків.

У середу, 2 жовтня, Національне антикорупційне бюро України повідомило колишньому народному депутату від БПП Валерію Іщенку про підозру у завданні 20 млн грн збитків Укрзалізниці. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Зазначено, що про підозру повідомили також фінансового радника Іщенка й екс-позаштатного радника голови Адміністрації президента в 2015-2016 роках Михайла Бейліна. Їхнє місцезнаходження невідоме.

Їм інкримінується завдання 20 млн грн збитків для ДП «Укрзалізничпостач» (з грудня 2015 року – філія Укрзалізниці) та спроби заволодіння ще 44 млн грн цього ж ДП.

У 2015 році приватний підприємець звернувся до Іщенка з проханням у сприянні організації постачання метизної продукції на Укрзалізницю за вдвічі завищеними цінами. Нардеп погодився сприяти, зокрема порадами, фінансовими ресурсами та діловими зв’язками. Його помічник у цей час виконує доручення нардепа щодо фінансів та консультує інших учасників схеми. Іщенко також звернувся до Бейліна, щоб він здійснив вплив на службових осіб Укрзалізничпостачу.

Службовці ДП мали забезпечити перемогу на торгах та укладення договору постачання метизної продукції за бажаною для учасників злочину ціною. В результаті, за домовленістю, службові особи Укрзалізниці допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах, після чого уклали угоду на постачання метизної продукції за цінами, що на той момент майже вдвічі перевищували середньоринкові.

Внаслідок цього, за версією слідства, Укрзалізниці було завдано майнової шкоди у розмірі понад 20 млн грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити