image
 |  0 27 Вересня 2020 | 20:10

Нагірний Карабах: Азербайджан слідом за Вірменією вводить військовий стан (ВІДЕО)

Парламент Азербайджану ухвалив рішення про введення військового стану, повідомило в неділю азербайджанське видання Trend.

"Міллі Меджліс (парламент Азербайджану - ред.) ухвалив документ про введення військового стану в деяких містах і регіонах", - йдеться в повідомленні.

Раніше, відкриваючи засідання, голова парламенту країни Сахіба Гафарова зазначила, що до порядку включено одне питання - оголошення військового стану в країні відповідно до указу президента Азербайджану згідно з п.п. 29 і 109 Конституції Азербайджану.

Нагадаємо, ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном сталася 27 вересня. Сторони звинуватили одна одну в загостренні ситуації на лінії зіткнення в Нагірному Карабаху. Є заяви про жертви, зокрема, серед мирного населення.

Азербайджан. Міністерство оборони Азербайджану опублікувало відео, на якому, як стверджується, нанесені удари по позиціях ППО Вірменії в Нагірному Карабасі.

Як заявили у відомстві, азербайджанські військовослужбовці знищили на різних напрямках 12 зенітно-ракетних комплексів OSA підрозділів ППО Вірменії.

Представник пресслужби Міноборони Азербайджану Анар Ейвазов заявив, що під час операції були знищені пости в напрямку Агдаринського району і Муровдага, а панівні висоти взяті під контроль.

«В ході успішної військової операції підрозділу азербайджанської армії звільнили селища Гараханбейлі, Гервенд, Горадіз, Боюк Марджанли і Рюзгар», – зазначив він.

При цьому був збитий бойовий вертоліт ВПС Азербайджану, його екіпаж вижив.

Вірменія. Під час конфлікту в Нагірному Карабасі загинули 16 військових із вірменського боку, понад 100 отримали поранення.

Про це на брифінгові 27 вересня заявив заступник міністра оборони невизнаного Карабаху Артур Саркісян. Його процитувала у Facebook прессекретарка Міноборони Вірменії Шушан Степанян.

«Вірменські збройні сили уразили 3 вертольоти, 20 БМП, 30 танків противника. Тривають запеклі бої», – сказав також Саркісян.

Вірменія оголосила військовий стан і загальну мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський далекий від обіцянки зламати корупцію в Україні, – Financial Times

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити