image
 |  0 15 Листопада 2019 | 15:18

Ігор Гузь підтримав закон про навчання російською в українських вишах

Народний депутат України від Володимир-Волинського виборчого округу Ігор Гузь підтримав зміни до закону “Про вищу освіту”, який дозволить у закладах вищої освіти навчання російською мовою.

Про це свідчать результати поіменного голосування ВР.

Нагадаємо, що 12 листопада Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти”, який таку норму узаконує.

Читайте також: ВР проголосувала за навчання російською мовою у закладах вищої освіти

На думку фахівців, додана до статті 48 Закону України “Про вищу освіту” частина 3 у проголосованій редакції, по суті, заохочуватиме русифікацію іноземних студентів, зокрема, в харківських, одеських та інших вишах східних і південних регіонів України.

Читайте також: «Я людина не партійна», - очільник «Народного фронту» на Волині Ігор Гузь

Тобто, цей законопроєкт вносить у ст. 48 Закону України “Про вищу освіту” зміни, які підважують чинний закон, а також ст. 7 Закону України “Про освіту” та ст. 21 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

На жаль, підтримка подібних законопроєктів є очевидним відступом від завоювань Революції гідності, адже сприяє реваншу прокремлівських сил і закладає основу для фактичної легалізації в Україні російської мови та подальшого просування ідей "руского міра".

Читайте також: Жителі Любомльщини розчаровані своїм народним обранцем – Ігорем Гузем

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити