image
 |  0 14 Грудня 2017 | 08:05

Норвегія вслід за Канадою готується бойкотувати етап Кубка світу з біатлону в Росії

Президент союзу біатлоністів Норвегії Ерленд Шлоквік в інтерв'ю TV2 натякнув, що Норвегія буде бойкотувати дев'ятий етап Кубка світу 2017/18 в Тюмені, - передає "Вголос".
Причиною є рішення IBU не карати збірну Росії за численні порушення антидопінгових правил, які виявив Міжнародний олімпійський комітет.
«Нашій федерації потрібно вирішити, чи приєднаємося ми до бойкоту турніру. Уже зараз правильно говорити про це. Але поки що не хочеться заглиблюватися в цю тему. Ми вважаємо неправильним проведення гонки в Росії цієї зими», – сказав Ерленд Шлоквік.

Раніше повідомлялося, що бойкотувати етап в Тюмені буде і збірна Канади, але старший тренер чоловічої команди пізніше цю інформацію спростував.
Відзначимо, що етап Кубка світу в Тюмені виключений з календаря сезону 2018/2019 років. У наступному сезоні років його замінить гонка в норвезькому Осло.
Нагадаємо, нещодавно МОК прийняв рішення не допустити Росію до Олімпіади-2018 на підставі роботи двох комісій, одна з яких – на чолі з Денисом Освальдом – займалася перевіркою допінг-проб російських спортсменів з Олімпіади в Сочі. За підсумками її роботи Росія втратила 11 нагород і втратила перше місце в загальнокомандному заліку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити