image
 |  4 20 Серпня 2020 | 21:20

Обласна рада з об’єкта політики стала суб’єктом, основним гравцем, – депутат Волиньради

Серед найбільш позитивних досягнень Волинської обласної ради нинішнього скликання – зміна підходів до ухвалення принципових рішень, у тому числі під час формування обласного бюджету. Вони засвідчують, що обласна рада з об’єкта політики стала суб’єктом, основним гравцем.

Про це заявив в інтерв'ю для волинських ЗМІ голова фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді VII cкликання Анатолій Вітів.

«Коли ми брали участь у виборчій кампанії 2015 року, то обіцяли виборцям кілька принципових речей. Серед них – збереження всього комунального майна у власності громади. Щоб після завершення нашої каденції не вийшло так, що окремі об’єкти комунальної власності перейшли у приватні руки чи були роздерибанені. Це зараз відбувається у Львівській області, де обласною радою заправляє партія Порошенка», – заявив Анатолій Вітів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Берестечку провели акцію на підтримку білорусів (ФОТО)

Із його слів, депутати фракції поставили за мету змінити менеджмент комунальних установ. Поставити на керівні посади людей, які вміють і хочуть розвивати комунальні заклади, виводити їх на новий рівень.

«І нам це вдалося. Ще на початку роботи поточної обласної ради «Свобода» висунула вимогу: усі кадрові питання приймаються конкурсною комісією і затверджуються сесійним рішенням. Бо раніше було так, що попередній голова обласної ради призначав директорів комунальних підприємств фактично одноосібно, не зважаючи на їх фаховість та порядність. Зараз же створені конкурсні комісії, які дозволили відбирати кращих претендентів на посади. Час показав правильність таких підходів. Нове керівництво комунальних установ демонструє хороші результати роботи. Також за цієї каденції вдалося завершити об’єкт-довгобуд – перинатальний центр. Це – спільне досягнення усіх фракцій обласної ради», – наголосив Анатолій Вітів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Поліщук: Ідея має значення

«Ще одне наше спільне досягнення – зміна підходів під час формування обласного бюджету. Раніше було прийнято, що обласна адміністрація спускала бюджет зверху на розгляд ради. А депутати просто голосували. За поточної каденції правила гри інакші. Обласна адміністрація подавала бюджет, а обласна рада, бюджетна комісія, керівники фракцій аналізували кожну статтю. Ми проводили бюджетні слухання, де розглядали аргументацію виділення коштів на ті чи інші цілі. І вже потім під час сесії ухвалювали остаточне рішення. Обласна рада з об’єкта політики стала суб’єктом, основним гравцем», – додав Анатолій Вітів.

Відповіді на ці та інші актуальні питання – в інтерв'ю Анатолія Вітіва волинським ЗМІ «На Волинь прийшла команда абсолютно чужих осіб, які не розуміють ні проблем області, ні самих волинян».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити