image
 |  0 16 Червня 2021 | 09:52

Обрали нового голову Волинської економічної ліги

Асоціацію органів місцевого самоврядування Волинської області "Волинська економічна ліга" відтепер очолюватиме голова Зимнівської територіальної громади В'ячеслав Католик.

Про це стало відомо у ході звітно-виборної конференції Асоціації, яке відбулося  15 червня у конференц-залі Волинської торгово-промислової палати. У заході взяли участь заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт, заступник очільника ОДА Ігор Чуліпа, голови територіальних громад, а токож керівництво Волинської ТПП, - інформує пресслужба обласної ради.

Чинний Голова АОМС "Волинська економічна ліга", Любешівський селищний голова Олег Кух повідомив, що переобрання керманича асоціації згідно статуту передбачене раз на два роки.

"Я вважаю, що голову змінювати потрібно, для того, щоб можна було аналізувати, отримувати нове бачення та нові підходи до роботи. Не змінною має бути консолідація зусиль задля виконання нашого основного завдання, що полягає у пошуку точок економічного зростання та розробки проєктів розвитку територіальних громад Волині. Краяни мають відчувати ефект від діяльності голів територіальних громад, які повинні розуміти та бачити усі можливості економічного поступу, які існують в державі та в області" , - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний волинський «слуга народу» – проти української мови на телебаченні

У ході засідання Олег Кух також прозвітував за період свого головування в Асоціації упродовж 2019-2020 років. Окрім того, було визначено основні принципи роботи Волинської економічної ліги на 2021-2022 роки.

Новообраний голова В'ячеслав Католик зауважив, що він налаштований на конструктивну та результативну роботу, а також має намір активізувати співпрацю із очільниками обласної ради та облдержадміністрації.

"Серед наших пріоритетних завдань і надалі має залишатися здійснення заходів, спрямованих на підтримку, розвиток, захист прав та інтересів членів Асоціації на лише на регіональному, а й на загальнодержавному рівні, - наголосив він. - Кожна волинська громада має свої сильні сторони і наше завдання - їх вивчити та показати потенційному інвестору. Ми також будемо і хочемо співпрацювати із бізнесовими структурами, адже - це те, що дає життя нашим громадам, це податки, це економічна співпраця".

Окрім обрання нового голови, також було обрано оновлений склад Правління до якого увійшли: голова Боратинської громади Сергій Яручик, голова Любешівської громади Олег Кух та очільник Колодяжненської громади Віталік Кашик. Новим виконавчим директором Волинської економічної ліги став Андрій Лищук, який має багатий досвід у підприємництві та є засновником старт-апу Ділові громади України, що об’єднує бізнес-інформацію понад 600 територіальних рад нашої держави.

Заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт передав вітання членам Волинської економічної ліги від очільника представницької гілки влади області Григорія Недопада. У своєму виступі він також відмітив позитивні сторони діяльності Асоціації у нашому регіоні.

"Те, що нас об'єднує - робить нас сильнішими. Стосунки між органами місцевого самоврядування, між територіальними громадами - це не спортивний чемпіонат, у якому хтось має отримати першість. Адже успіх однієї громади - це успіх усіх громад. Якщо з'являється громада, яка йде вперед, реалізовує інвестиційні проєкти, впроваджує інновації - вона вказує шлях до успіху іншим. Нехай ваш союз, що об'єднаний навколо економічних здобутків, підтримки та взаємодії територіальних громад, буде динамічним та дієвим", - зауважив він.

У ході конференції до складу Волинської економічної ліги було прийнято ще 4 територіальні громади, а зокрема: Володимир-Волинську та Нововолинську міські громади, Мар'янівську та Литовезьку територальні громади.

З метою координації спільних дій щодо співпраці бізнес-середовища та територіальних громад, відбулось також підписання меморандуму про співпрацю між Асоціацією органів місцевого самоврядування Волинської області "Волинська економічна ліга" та Волинською торгово-промисловою палатою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ще один Голобородько»: шкільний вчитель переміг на президентських виборах у Перу

Довідково:

«Волинська економічна ліга» – це регіональна асоціація, яка створена 1 лютого 2019 року, на основі аполітичного партнерства між громадами Волинської області, з метою визначення та комплексного вирішення проблем розвитку Волинської області.

Передумови створення:

- Неспроможність громад Волині самотужки реалізовувати масштабні інвестиційні та інфраструктурні проекти;

- Можливість реалізації партнерства «ОТГ-наука-бізнес-громадськість»;

- Відсутність в області потужного творчого центру (think tank, creative centre), який мав би інституційну спроможність планувати і реалізовувати масштабні інвестиційні та інфраструктурні проекти;

- Відсутність в області дієвого ресурсного центру для громад та ГО, який надавав би інформацію про існуючі фонди, новинки розвитку, ключові тенденції в стратегічному плануванні та проектній сфері;

- Зростаюча конкуренція між регіонами-сусідами за інвестиції (Волинь, Рівненщина, Львівщина, Вінничина і т.д.).

Стратегічна мета:

Запровадити ефективний механізм виявлення точок зростання та розробки проектів розвитку у громадах Волинській області, що сприяє становленню та розвитку об’єднаних територіальних громад як основи цілісної нової системи потужного і дієвого місцевого самоврядування України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Каменя-Каширського Пась не здатний навести лад із автохамами?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити