image
 |  0 30 Липня 2020 | 22:47

Під час війни й новітньої чуми Зеленському не вистачає деpжавних свят? (УКАЗ)

Не тільки Курбан-Байрам: попри війну з російським агресором на Сході України та пандемію COVID-19, Зеленський запропонував ввести в Україні нові державні свята. 

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

В Україні статус державних планують присвоїти низці свят, серед яких — Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-ха-Шана, Ханука, Великдень християн західного обряду та інші.

Розглянути питання президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів, йдеться на сайті ОП. Указ глава держави підписав 30 липня.

У документі наголошується, що така пропозиція зроблена з метою забезпечення конституційних прав і свобод громадян, реалізації рівних прав і можливостей всіх вірян, шанування історії, культури, традицій українського суспільства як багатонаціонального та багатоконфесійного.

Уряд повинен виробити пропозиції щодо взаємодії із Всеукраїнською радою церков, релігійними організаціями та Українським інститутом національної пам'яті, після чого внести законопроєкт на розгляд парламенту.

Як писав OBOZREVATEL, раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що планує підписати указ про визнання Курбан-Байраму й Ураза-Байраму державними релігійними святами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міжнародній політиці Зеленський поводиться як звичайний лох, — екснардеп від Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити