image
 |  9 18 Лютого 2019 | 18:35

Підгайцівська сільрада орендує авто у лучанки за майже 200 тисяч в рік

Підгайцівська сільська рада 14 лютого уклала договір з громадянкою України Садовською Жанною Петрівною на дворічну оренду легкового автомобіля «Renault Master» 2014 року випуску на суму 195 тисяч гривень в рік.

Про це «ВолиньUA» стало відомо із сайту «Prozorro».

Згідно з угодою, громадянка України Жанна Садовська уклала договір про оренду пасажирського міні автобуса «Renault Master» 2014 року, номерний знак АС 1466 СЕ, з Підгайцівською сільською радою у сумі 195 тисяч гривень на рік. Термін дії договору до 2 лютого 2021 року.

Дані з сайту «Prozorro».

Журналісти «ВолиньUA» намагались більш деталей  дізнатися про авто та умови оренди в лучанки Жанни Садовської. В телефонному коментарі жінка зізналась, що насправді технічних параметрів не знає, також щось сказати конкретно по орендні авто теж не може, оскільки документи для участі в тендерній процедурі заповнювала економіст Підгайцівської сільської ради Наталія Володимирівна Соболь. Таким чином, вона  порадила журналістам зателефонувати до даного працівника сільради та надала контакти.

Дані з сату clarity-project.

При розмові про оренду автомобіля Наталія Соболь відразу замешкалась та повідомила, що коментувати нічого не може - вся інформація в системі «Prozorro». Врешті-решт повідомила, що за всіма деталями дзвонити до голови Підгайцівської сільської ради Юрія Семенюка. Після чого відразу кинула слухавку і в подальшому на телефоні дзвінки не відповідала.

В коментарі для «ВолиньUA» голова Підгайцівської ОТГ Юрій Семенюк пояснив, що мовляв із останніми подіями, а мова йшла про підпал декількох авто, працівники сільської ради насторожливо ставляться до дзвінків журналістів.

Стосовно договору по оренді авто, Семенюк запевнив, що орендодавець Жанна Садовська витрати пов’язані із паливом, заправкою авто, ремонтом та зарплатою водія – бере на себе.

Мовляв, автомобіль дуже потрібний сільській раді для перевезення дітей, тощо… Та розповів, що в майбутньому взагалі хочуть придбати пасажирський автобус, але нині коштів немає у бюджеті.

Щодо заповнення тендерної документації економістом Підгайцівської сільської ради Наталією Соболь для учасника процедури Жанни Садовської, то голова ОТГ назвав нормальною та звичною таку практикою. Мотивуючи це тим, аби людина вірно заповнила всі документи, так би мовити, без помилок.

В свою чергу, журналісти «ВолиньUA» проаналізували договір оренди укладений з громадянкою Жанною Садовською та головою Підгайцівської сільради Юрієм Семенюком.

У договорі йдеться, що орендна плата встановлюється в розмірі 6 грн. за км, також сума орендної плати підлягає перегляду у випадку зміни мінімального розміру заробітної плати. Тобто, може протягом двох років змінюватися.

Відповідно до п.7 договору оренди, зі свого боку орендар зобов'язуються підтримувати автомобіль у належному технічному стані, а саме здійснювати профілактичний та поточний ремонт, проводити заміну відповідних деталей та нести усі пов’язані із цим витрати, а також здійснювати, за власний рахунок, заправлення автомобіля паливно-мастильними матеріалами.

Витрати пов’язані із заправкою автомобіля паливно-мастильними матеріалами, ремонт транспорту, заміна деталей покладено на орендаря, тобто громаду Підгайцівської сільської ради. Також витрати, пов’язані з використанням автомобіля, у тому числі сплата податків та інших платежів.

Таким чином, так як договір укладено із громадянкою України Жанною Садовською, то відповідно податки на прибуток сплачуватиме Підгайцівська сільська рада.

Отож, у коментарі «ВолиньUA» голова Підгайцівської сільської ради Юрій Семенюк лукавив говоривши, що витрати не ремонт і паливо, зарплату водія – це все за кошти орендодавця. Однак виходить, що всі супутні витрати відбуватимуться за кошти громади. Також сплата податків з прибутку теж ляже на плечі сільради.

В свою чергу, Юрій Семенюк повідомив, що водія надасть орендодавець, бо ж як тоді їздити автомобілем. Натомість в тендерних умовах чітко вказано, прокат пасажирського транспорту без водія. Таким чином, витрати на зарплату водія, теж будуть за рахунок Підгацівської сільської ради. 

Також дивує напрочуд низька  вартість автомобіля «Renault Master» 2014 року – 75 тисяч гривень. Таке ж авто на українській реєстрації буде коштувати в районі 13-14 тисяч доларів, це приблизно 378 тисяч гривень.

Документи на тендерну документацію, як розповіла Жанна Садовська, заповнювали працівники Підгайцівської сільради, виходить жінка не обтяжувала себе цими справами, а швидше за все, була впевнена в укладенні вигідного для неї договору оренди.

Читайте також: На Волині медики їздитимуть на авто від фірми дружини екс-губернатора Житомирської ОДА

До слова, ця ж громадянка Жанна Садовська у липні 2018 року виступала замовником на реконструкцію горища мийки автомобілів під гостьові кімнати з влаштуванням кафе та шиномонтажу в першому поверсі. Мова йде «Hostel in Струмівка», що знаходиться в Луцькому районі, селі Струмівка, за адресою вулиця Івана Богуна, 1.

Інформація з сайту Луцької районної адміністрації.

Так виглядає «Hostel in Струмівка» у селі Струмівка, за адресою вулиця Івана Богуна, 1.

Далі буде....

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити