image
 |  13 10 Січня 2020 | 14:51

«По гарячих слідах»: на Старовижівщині задокументували, як незаконно вирізають ліс

На території Буциньської сільради Старовижівського району Волині місцеві депутати та представники громади задокументувати, як лісівники незаконно, без належних документів, вирізають дуб, сосну, вільху та березу.

Про це «ВолиньUA» повідомив депутат Старовижівської районної ради від ВО «Свобода» Іван Омельчук.

Зі слів Івана Омельчука, «на сполох» забив голова Буциньської сільради Петро Кошелюк, який виявив свіжовирізаний ліс на землях сільради, хоча цієї ділянки для здійснення рубок лісу ніхто нікому не виділяв. У рейд на місце події 9 січня виїхала група депутатів районної ради, місцеві мисливці та представники громади, повідомили про це також телевізійників із Луцька.

Як з’ясувалося, жодних документів на здійснення рубок лісу учасникам рейду ніхто надати не спромігся, а ділянка, яку вирізали, навіть не була виділена в натурі. Більше того, стовпчики під рубку виявилися свіжозакопаними. Видно було, що все робилося втаємничено та з поспіхом.

Лісівники почали прикриватися тим, нібито всі документи знаходяться в лісництві, лісничі поїхали до Луцька, а рубку здійснював один із підприємців. Утім, ні його прізвища, ні угоди з ним теж ніхто не сказав і не показав.

Зі слів Івана Омельчука, на ділянці повально вирізали вільху, сосну, березу і навіть дуб. Принаймні, депутат нарахував щонайменше шість зрізаних дубочків. Попри те, що в лісорубному квитку за таких умов дуб не міг значитися.

Представники громади ці порушення задокументували і написали відповідні заяви у місцевий відділок поліції, а також – у Держекоінспекцію у Волинській області. Вони стверджують, що триматимуть хід здійснення перевірок за цими фактами на постійному контролі.

«До слова, вже після нашого візиту хтось уночі позрізав приземки зрізаних дерев, аби зрізи не співпадали зі свіжими пнями. В такий спосіб хтось уже «замітає сліди»? – ставить риторичне запитання Іван Омельчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старовижівська райрада вимагає звільнення головного лісівника району

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити