image
 |  0 13 Грудня 2017 | 14:24

Польща підтримає в Радбезі ООН введення миротворців в Україну

Анджей Дуда не підтримує ідею РФ про «охоронну» місію.
Про це 13 грудня 2017 року повідомляє сайт «LB.ua».
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна, яка з 1 січня замінить Україну в Раді безпеки ООН, підтримає ініціативу про введення миротворців на Донбас.
Про це він сказав на брифінгу в Харкові після переговорів з президентом України Петром Порошенко.
Ми говорили про політичні справи, дуже важливих для нас як для членів Ради безпеки ООН на найближчі два роки ... Дуже важлива ідея, яку необхідно провести, - щоб на територіях Донецької та Луганської областей могла почати роботу миротворча місія ООН. Ми рішучі прихильники того, щоб це була миротворча місія за всіма передбаченими для такого роду операцій стандартам, щоб вона не обмежувалася виключно захистом представників ОБСЄ, але щоб це була справжня миротворча місія, яка буде оперувати на всій цій території, - сказав він.

Дуда додав, що місія може сприяти виконанню Мінських домовленостей.
Ми з паном Президентом домовилися, що якщо така пропозиція української сторони знайдеться фактично на порядку денному Радбезу ООН, то Польща буде однією з держав, які цю ініціативу будуть підтримувати. Ми прихильники саме такого рішення, і тут Україна може рішуче розраховувати на нашу підтримку, - сказав він.

Нагадаємо, Україна вже третій рік просить ввести миротворців на Донбас.
На початку березня 2015 року президент Петро Порошенко підписав указ про звернення до Ради безпеки ООН з проханням про введення миротворців на Донбас. Документ ввів в дію рішення РНБО «Про звернення до Організації Об'єднаних Націй та Європейського Союзу щодо розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки».
У червні 2015 року було прийнято закон, який регулює питання проведення на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки в частині розширення підстав для допуску і перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити