image
 |  2 16 Травня 2019 | 15:29

Потрібно зрозуміти відмінність між порадами та ультиматумами, - Епіфаній про стосунки з Філаретом

Митрополит Київський та всієї України Блаженніший Православної церкви України Епіфаній заявив, що висловлені почесним патріархом Філаретом ультиматуми й звинувачення принижують його як предстоятеля.

Так він заявив в інтерв’ю BBC, пише УНН. 

«Загалом я не ігнорував його (патріарха Філарета — ред.) думку, я часто з ним спілкувався та спілкуюсь... - я готовий прислухатись до його порад. Але потрібно зрозуміти формат спілкування. Потрібно зрозуміти відмінність між порадами та ультиматумами», — розповів він. 

Епіфаній додав, що у Філарета досить великий досвід керівництва церквою — понад півстоліття.

«Але я не готовий виконувати певні ультиматуми, бо я законно обраний на Об’єднавчому соборі предстоятель», — сказав Епіфаній й додав, що одноосібно не має права змінювати те, що було прийнято колегіально собором.

«Тому я прислухався, я спілкувався, але весь цей час певною мірою було навіть деяке приниження мене як предстоятеля церкви через тиск та вимоги, несумісні зі статутом і Томосом», — сказав предстоятель ПЦУ.

Водночас він зазначив, що й надалі робитиме усе залежне від нього заради миру та єдності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У нас є одна церква, єдиною вона і залишається», – Михаїл

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити