image
 |  9 2 Вересня 2020 | 16:36

Проти керівників Підгайцівської ОТГ розпочали кримінальне провадження (ДОКУМЕНТ)

За заявою голови постійної депутатської комісії Волинської обласної ради з питань законності Анатолія Вітіва (фракція ВО "Свобода") проти керівників Підгайцівської об'єднаної територіальної громади розпочали кримінальне провадження.

Про це свідчить витяг із Єдиного реєстру досудових розслідувань, який надійшов на ім'я депутата Анатолія Вітіва.

"Повідомляю, що на підстави Вашої заяви місцевою прокуратурою 31.08.2020 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020031010000097 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України.

Вказане кримінальне провадження скероване для здійснення досудового розслідування до СВ Луцького РВП ЛВП ГУНП у Волинській області", - йдеться в листі за підписом керівника Луцької місцевої прокуратури Василя Корнесюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКоли політика центральної влади позбавлена національного змісту, державницька позиція місцевих рад набуває особливого значення

Приводом для написання заяви послугувало звернення доньки померлого учасника російсько-української війни, розвідника Дмитра Гришка - Анастасія Гришко. У квітні 2016 року її батько помер від менінгіту, яким захворів на війні. Після смерті батька дівчина кілька разів зверталася до Підгайцівської сільської ради з проханням виділити земельну ділянку, але там їй постійно відмовляли. Казали: вільної землі у нас немає. При цьому, за неофіційною інформацією, в ці роки іншим людям виділяли земельні ділянки.

Постійна комісія вирішила направити звернення до голови Підгайцівської ОТГ Юрія Семенюка, в якому просила пояснити ситуацію. Однак замість відповіді по суті отримала вказівки, що має зробити Волинська облрада для того, аби у Підгайцівській ОТГ з'явилася вільна земля. Оскільки з різних джерел надходила інформація про те, що з 2016 року земельні ділянки на території Підгайцівської сільради таки виділялися, Анатолій Вітів скерував депутатське звернення з вимогою оприлюднити список осіб, які отримували землю у цей період.

Однак замість відповіді по суті голова Підгайцівської сільради, а нині й ОТГ - Юрій Семенюк, обрав тактику замовчування і приховування. Ніби навмисно підкреслюючи свою нахабність, Юрій Семенюк вирішив поцікавитися: для чого депутату Волинської облради інформація про земельні ділянки, які виділяла Підгайцівська сільрада з 2016 року?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Підгайцівській сільраді під Луцьком приховали інформацію про виділені земельні ділянки за останні 5 років

У зв'язку з цим Анатолій Вітів звернувся з заявою у правоохоронні органи, аби вони надали оцінку таким діям голови Підгайцівської сільради, оскільки, на його думку, вони мають ознаки кримінального правопорушення, а саме - перешкоджання депутатській діяльності та службова недбалість.

Як вбачається з витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань, відомості про вчинення кримінального правопорушення внесені за фактом неналежного виконання службових обов'язків через несумлінне ставлення до них працівниками Підгайцівської об'єднаної територіальної громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підгайцівський сільській голова Семенюк заробив за рік понад 897 тисяч гривень

Про результати досудового розслідування ВолиньUA інформуватиме.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити