image
 |  2 11 Грудня 2017 | 10:57

Путін наказав почати виведення російського угруповання з Сирії

Рішення про повернення в Росію торкнеться значної частини військового угруповання.
Про це 11 грудня 2017 року повідомляє сайт «INTERFAX».
Верховний головнокомандувач ЗС РФ, президент Росії Володимир Путін наказав почати виведення російської військової угрупування з Сирії в пункти постійної дислокації на території РФ.
Міністру оборони, начальнику Генштабу наказую: розпочати виведення російського угруповання військ в пункти їх постійної дислокації, - заявив Путін, виступаючи перед військовослужбовцями авіабази в понеділок.

За його словами, рішення про повернення в Росію торкнеться значної частини військового угруповання.
За два з невеликим роки Збройні сили Росії разом з сирійською армією розгромили найбільш боєздатне угруповання міжнародних терористів. У зв'язку з цим мною прийнято рішення: значна частина російського військового контингенту, що знаходиться в Сирійській Арабській Республіці, повертається додому, в Росію, - заявив Путін.

Президент РФ висловив подяку військовослужбовцям РФ, що виконував бойові завдання в Сирії.
Ви з перемогою повертаєтеся до своїх рідних домівок, до своїх близьких, батькам, дружинам, дітям, друзям. Родина чекає вас, друзі. В добру путь. Дякую вам за службу, - сказав Путін.

Російський лідер заявив, що по терористах в Сирії буде завдано безпрецедентної удар, якщо вони знову піднімуть голову.
Якщо терористи знову піднімуть голову, то ми нанесемо по ним такі удари, яких вони поки і не бачили, - сказав він, виступаючи перед військовослужбовцями. - Ми ніколи не забудемо про жертви і втрати, які понесли в боротьбі з терором і тут в Сирії, і у нас в Росії.

За словами Путіна, жертви не змусять відступити від боротьби з тероризмом.
Це не змусить нас скласти руки і відступити, це взагалі не в характері нашого народу. Навпаки, ця пам'ять дасть нам додаткові сили для викорінення того абсолютного зла, яким є міжнародний тероризм, під якою б маскою він ні ховався, - зазначив президент РФ .

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін прибув в понеділок на російську базу Хмеймім в Сирії. На авіабазі главу держави зустрічали президент Сирії Башар Асад, міністр оборони РФ Сергій Шойгу і командувач російського військового угрупування Сергій Суровікін.
6 грудня Генштаб РФ оголосив, що Сирія повністю звільнена від терористів, все бандформування забороненої в Росії ІГІЛ знищені. Про це було повідомлено Володимиру Путіну.
Росія восени 2015 року відповіла на звернення сирійської влади, які ведуть боротьбу з тероризмом, і направила в цю країну свої ВКС.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити