image
 |  9 13 Січня 2020 | 15:57

Родини волинських Героїв Небесної Сотні просять обласну владу вимагати від Зеленського засудження ексберкутівців

Родини Героїв Небесної Сотні Волинської області надіслали звернення до голів Волинської обласної ради, Волинської обласної державної адміністрації та всього депутатського корпусу обласної ради з низкою вимог, у якому вимагають дослухатися до їхніх вимог, домогтися засудження обміняних ексберкутівців та припинити кримінальні переслідування бійців, волонтерів і патріотів України.

«У світлі останніх подій (обмін ексберкутівців, терористів, вбивць і агентів російських спецслужб; переслідування та ув’язнення бійців АТО/ООС і волонтерів; нівелювання всіх досягнень Революції Гідності; скочування України у фарватер Російської Федерації) родини Героїв Небесної Сотні не мають права залишатися осторонь цих подій!

Російська пропаганда у засобах масової інформації та соцмережах Українського сегменту дуже широко використовує маніпуляції суспільною думкою, запускаючи професійні фейки.

Щоб зруйнувати найпоширеніші за останній період, почнемо з обміну ексберкутівців, заарештованих по справі розстрілу Небесної Сотні», – такими словами розпочинається звернення, яке за дорученням родин Небесної Сотні Волинської області підписав брат загиблого Героя України Василя Мойсея, український священик Роман Мойсей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відпустив для обміну з Путіним «беркутівців», які вбили Небесну Сотню

У ексклюзивному коментарі «ВолиньUA» Роман Мойсей зауважив, що низка останніх подій у державі та дії теперішньої влади не могли залишити байдужими родини Героїв Небесної Сотні, які назавжди втратили своїх рідних, але на шостому році після вбивств на Майдані так і не дочекалися заслужених покарань їх убивць.

«Насамперед обурює те, що влада поспіхом вирішили обміняти ексбекрутівців, які безпосередньо розстрілювали Небесну Сотню, так і не порадившись про це з родинами Небесної Сотні. На совісті ексбекрутівців – 48 убитих та 80 поранених на Майдані. Їх відпустили – і суди припинилися, адже заочного засудження в нас уже немає, минулого року воно втратило свою чинність.

Без відповідних змін у законодавстві тепер ми не можемо їх ні засудити, ні добитися справедливості. П’ять років родичі загиблих їздили на ці суди, витрачали час і кошти, а тепер усе це – даремно? Багато батьків Героїв Небесної Сотні – згорьовані, змучені – вже померли, а справедливості так і не дочекалися.

Наші родичі вмирали за справедливі суди, на вільну, незалежну Українську державу, але останні події показують, що наша держава втрачає відвойовані на Майдані позиції, влада стає на коліна перед російським агресором і робить те, що хоче Росія, не диктуючи і не відстоюючи своїх умов», – прокоментував звернення родичів Небесної Сотні Роман Мойсей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замінити «маріонеточних прокурорів»: представники Героїв Небесної Сотні звернулися до Генпрокуратури

Зі слів священика, родичі Небесної сотні – зовсім не проти обміну полонених, щоб ті, хто воював на фронті, поверталися в рідні домівки.

«Ми своїх родичів уже не повернемо, але ми – за те, щоб їх дочекались інші. Тільки можна було зробити це в розумніший спосіб. Чому Президент Зеленський не звернувся до родичів Небесної Сотні, чому не порадився, не запитав їхньої думки? Йому підказали б, як слід було зробити: спершу – засудити ексберкутівців, після цього – їх помилувати, а вже тоді – обміняти...

Ми чекаємо від обласної влади підтримки, аби наша позиція була донесена до Президента, аби наші вимоги були почуті. Аби до ведення цих справ допустити саме тих прокурорів, які формували ці справи і які знають, як довести їх до логічного завершення. Аби до цих справ не були допущені адвокати Януковича, бо це – реванш Антимайдану. Аби зло не залишилося непокарним, бо, як відомо, непокаране зло породжує нове зло», – додав Роман Мойсей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські свободівці вшанували пам'ять Героїв Майдану біля могили Василя Мойсея

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити