image
 |  4 28 Грудня 2019 | 22:46

Суд відпустив для обміну з Путіним «беркутівців», які вбили Небесну Сотню

Київський апеляційний суд відпустив з-під варти ексбійців спецпідрозділу "Беркут" Олега Янішевського, Сергія Зінченка і Павла Аброськіна, підозрюваних у розстрілах Небесної Сотні.

Скандальне рішення було ухвалено на засіданні 28 грудня в рамках підготовки до обміну полоненими між Україною і Росією. У залі скандували "Ганьба!", - пише OBOZREVATEL.

Під СІЗО, де знаходилися підозрювані, зібралися противники їх видачі в рамках обміну "Л/ДНР".

Під час процесу стало відомо про те, що генеральний прокурор України Руслан Рябошапка замінив групу прокурорів у рамках резонансної справи щодо ексберкутівців. Після цього Олексій Донський, Ігор Земсков, Яніс Симонов і Денис Іванов покинули зал суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-беркутівців, які вбивали людей на Майдані, включили в список на обмін: опублікували документ

Симонов зазначив, що про постанову про заміну дізнався тільки 28 грудня, а Донський вибачився перед стороною потерпілих та суду.

"Перед тим, як покинути зал, ми б хотіли вибачитися перед потерпілими і судом за цю ситуацію і сказати, що нам за все це дуже-дуже соромно. Спасибі", – сказав він.

Крім того, сторона звинувачення зачитала вимогу Рябошапки про зміну запобіжного заходу, оскільки всі фігуранти гучного розслідування включені в списки на обмін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія зізналася в масових вбивствах на Майдані, – Бутусов про обмін бійців «Беркута»

Нагадаємо, так звана "омбудсменка ДНР" Дар'я Морозова заявляла, що сім'ї колишніх спецназівців "Беркуту", а також фігурантів справи про події 2 травня в Одесі нібито самостійно попросили терористів "ДНР", щоб ті включили згаданих осіб до списків на обмін полоненими.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

Тристороння контактна група в Мінську домовилася про умови обмінуполоненими до кінця 2019 року.

У суспільстві поширилася інформація про те, що українська сторона планує передати терористам "Л/ДНР" в процесі обміну полоненими колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", яких підозрюють у розстрілі активістів на Інститутській 20 лютого 2014 року.

Зокрема, мова йшла про Олега Янішевського, Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Сергія Тамтуру і Олександра Маринченка. Перед цим останнього навіть відпустили з СІЗО під домашній арешт.

Після цього громадська організація "Сім'я героїв Небесної сотні" звернулася до президента України Володимира Зеленського із закликом не допустити видачі в рамках обміну полоненими ексберкутівців, підозрюваних у вбивстві 48 осіб на Майдані у 2014 році.

На скандал відреагував адвокат Валентин Рибін і заявив, що Україна викреслила зі списку на обмін трьох ексбійців батальйону спецпризначення "Беркут", які знаходяться в СІЗО.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити