image
 |  4 1 Квітня 2020 | 16:18

Розповіли, на що місцеві бюджети Волині спрямували 1 мільйон 460 тисяч гривень

Місцеві бюджети Волині спрямували 1 мільйон 460 тисяч гривень на боротьбу з коронавірусом, левова частка коштів, буде спрямовано на забезпечення доїзду медиків обласних комунальних медичних підприємств.

Про це говорилось, 1 квітня, під час засідання бюджетної комісії.

Члени бюджетної комісії рекомендували голові ОДА збільшити доходи загального фонду обласного бюджету на загальну суму 1 млн 460 тис. грн, у тому числі за рахунок інших субвенцій з Нововолинського міського бюджету (200 000 гривень), Горохівського (400 000 гривень), Турійського (200 000 гривень) та Луцького (500 000 гривень) районних бюджетів, бюджетів Іваничівської селищної (30 000 гривень) і Литовезької (10 000 гривень), Городищенської (100 000 гривень), Затурцівської (20 000 гривень) сільських об’єднаних територіальних громад для здійснення заходів по запобіганню поширення та забезпечення лікування коронавірусної інфекції COVID-19.

Нагадуємо, також, що Луцька міська рада спрямувала до обласного бюджету субвенцію в сумі 60 млн грн на боротьбу з коронавірусом. Ці кошти вже враховані у рішенні про внесення змін до бюджету, яке прийнято на 30 позачерговій сесії.

На цьому ж пленарному засіданні депутати звернулися до голів районних рад, міських, селищних, сільських голів та голів об’єднаних територіальних громад Волинської області з пропозицією передбачити передачу міжбюджетних трансфертів з місцевих бюджетів обласному бюджету для забезпечення потреб обласних закладів охорони здоров’я, на які буде покладено основні функції з лікування інфікованих хворих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ми пішли на поступки», - Волинська ОДА про перетин кордону

Депутатка Людмила Кирда заявила про свою солідарність із колегами з Маневицької районної ради, які відмовилися надавати субвенцію обласному бюджету, а всі кошти вільних залишків спрямували у резервний фонд райнного бюджету та на підтримку місцевої ЦРЛ. Людмила Кирда вважає, що у випадку захворювання на коронавірус, мешканці району звертатимуться за допомогою до Маневицької ЦРЛ.

Левова частка коштів, які надійшли з місцевих бюджетів до обласного бюджету на боротьбу з коронавірусом, буде спрямовано на забезпечення доїзду медиків обласних комунальних медичних підприємств. Крім того, 500 тис. грн пропонується виділити для санаторію в Згоранах. Там може бути облаштоване приміщення для обсервації громадян України, які повертаються з-за кородону.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити