image
 |  4 2 Квітня 2020 | 23:30

Розпродаж землі буде схожим на ваучерну приватизацію, проведену на початках незалежності, — Кошулинський

У законі про ринок землі, який напередодні ухвалили «Слуга народу», «Європейська солідарність» та «Голос», насправді дозволено продаж землі іноземцям. Перед суспільством це приховали за статтею про продаж землі для банків.

Про це повідомляє «Вголос».

Про це в ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» заявив заступник голови ВРУ (2012-2014 рр.) Руслан Кошулинський.

«Ст.130 цього нового земельного закону передбачає, що банки можуть бути власниками земельних ділянок. Навіть виписана процедура. Хто власники банків? Іноземні громадяни. От і все. Крапка», – зазначив Кошулинський.

Політик також розвінчав низку міфів, якими автори закону намагаються його виправдати:

«Щодо дефолту. Відкриваємо сайт Національного банку України. Чітко написано: на 1 березня, за рік часу наші валютні резерви збільшилися майже на 7 млрд доларів і сьогодні сягають вже 27 млрд доларів. І це, цитую з того ж сайту НБУ, дає можливість повністю забезпечити імпорт на 4 місяці. То про який дефолт може йти мова? МВФ може нам щось не дати? З 2020 по 2045 рік у державному бюджеті розписано погашено внутрішніх і зовнішніх заборгованостей. МВФ це також бачить! Тобто влада, замість ухвалювати антиолігархічне, антимонопольне законодавство – просто забирає землю в українців». 

За словами Кошулинського, влада підготувала цей закон в інтересах латифундистів:

«У першому читанні цього закону була чітка норма: в межах однієї громади не можна мати понад 35% землі. Це було вказано для того, щоб в Україні не з’являлися феодали, щоб, скажімо, ОТГ не могла бути в руках одного власника. До другого читання – норму зняли. Сьогодні латифундисти мають на руках 3 млн га землі. Якщо з 2024 року ввійде норма по 10 000 га в одні руки, то ми можемо говорити, що половина ОТГ опиниться у власності латифундистів, вони стануть новітніми феодалами. Цей закон ніяким чином не допомагає фермерам! Ніяким! Закон зробили повністю для латифундистів!»

На думку політика, розпродаж землі буде схожим на ваучерну приватизацію, проведену на початках незалежності:

«За час незалежності було приватизовано 133 тис. підприємств – державних і комунальних. Ми вже як арабські шейхи давно мали жити, якби приватизація приносила користь! Але де вона?! А пам’ятаєте ваучери, через які це приватизовували? У мене вдома донині лежать. Просто папірці. Отак й із землею буде».
«І хто сказав, що завтра «Слуга народу» завдяки своїй монобільшості чи якимось домовленостям з іншими фракціями не внесе зміни до цього закону? Такі зміни, які їй будуть вигідні?!» – додав Руслан Кошулинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кошулинський: Чиновників, які наживаються на медицині в час епідемії і мародерять в армії під час війни, необхідно суворо карати

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити