image
 |  5 19 Червня 2020 | 18:52

Ківеpці: скандальний завод із донецьким корінням працює, а хто дозволив його встановити, ніхто не каже (ВІДЕО)

У Ківерцівській райраді та РДА, а також у Волинській ОДА запевняють, що не знають, хто дозволив побудувати асфальтобетонний завод біля села Озеро. Тим часом підприємство уже запрацювало на повну потужність.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс». 

Нагадаємо, у Ківерцівському районі поблизу села Озеро без відповідних погоджень та без відома місцевих жителів за два тижні «виріс» асфальтобетонний завод. Збудувало його підприємство «Данко» із донецьким корінням. Підприємство є приватним та неодноразово було фігурантом скандалів у Донецькій області. 

Чиновники один за одним переконують, що дозволу на це будівництво нікому не давали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Свобода» вважає, що облрада мала би висловити недовіру голові Волинської ОДА Погуляйку, – Юрій Поліщук

Голова Ківерцівської районної ради Олександр Гурський:  

«До цього об’єкта, що знаходиться на території Тростянецької ОТГ, Ківерцівська районна рада не має жодного відношення щодо виділення земель, щодо погоджувальних якихось документів і актів. У районну раду ніяких документів не надходило щодо виділення чи видачі дозвільних документів». 

Голова Ківерцівської РДА Алла Гонтар:  

«Коли ми дивилися по карті, яка це земля, кому належить, важко теж стверджувати, тому що там був аеродром, а на сьогодні я бачу рівні шматочки: два гектари, гектар, 1,4 га, 1,3 га. Схоже, що це паї. Паями розпоряджається сільська рада. Але чому і як на території аеродрому можуть бути паї – теж загадка. Жодних офіційних заяв у нас немає, жодних офіційних відповідей або погоджень ми також не робили». 

Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко: 

«Я ще не розумію, що то за завод». (Про це посадовець сказав під час акції протесту атовців і ветеранів 16 червня).

Заступник голови ОДА Анатолій Костик:  

«Не готовий вам сказати, бо це не моя компетенція. Але можу поцікавитися про цю ситуацію». 

Директор державного підприємства «Служба місцевих автодоріг та будівництва у Волинській області» Волинської ОДА Ігор Свириденко: 

«Наше підприємство не відслідковує, тим більше не впливає на відкриття будь-яких заводів, тому що це приватні підприємства. Вона (фірма «Данко», – ред.) жодного тендеру не виграла, тому щось сказати про цю компанію я не можу. Наскільки мені відомо, землі, на яких щось будується, - це землі не обов’язково обласної ради». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волиньраді зареєстрований проєкт рішення про недовіру голові ОДА Юрію Погуляйку

Хоча на сайті закупівель, як інформує "Перший", фірма «Данко» значиться як переможець тендеру на поточний дрібний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ. Вартість робіт – майже 12 мільйонів гривень. Замовник – Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити