image
 |  14 11 Лютого 2023 | 16:22

Стильна зачіска, одяг по моді: волинянки на ретрофото 20 років ХХ століття

Коротке волосся, одяг по моді - так виглядали молоді волинянки у 20 роках ХХ століття.

Про це пише ДІКЗ "Стародавній Володимир".

Світлина з домашнього архіву Гілевича Віталія Леонтійовича, учасника проєкту "Володимир, яким ми його пам'ятаємо. Людські долі".

На світлині бабуся пана Віталія Броніслава з подругою, 1928 рік, м. Володимир.

Родина проживала на хуторі Новий Осередок, що охоплював велику ділянку землі та лісу. Там був чудовий маєток з розкішними горіхами.

Ми бачимо, що на світлині дві молоді жінки одягнені в гарні сукні, які відображають модну епоху 1920-х років. Коротке волосся стало символом сильної і впевненої в собі жінки.

Пані носили коротке волосся з легкими завитками. Така зачіска не вимагала ні великих затрат, ні багато часу для її створення.

Щодо жінки ліворуч - то її сукня є білого або світлого кольору, рамована комірцем, з довгими рукавами. На ногах - темні панчішки та темні відкриті туфлі. У руках вона тримає маленький редикюль (маленька жіноча сумочка, яка з'явилася у кінці ХІХ ст.) Зазвичай у таку сумочку клали гроші та різні жіночі дрібнички.

Жінка праворуч одягнена в сукню з короткими рукавами. Спідничка зроблена дзвоником. А талія підшита з спідничкою рівно, але з оздобленням. На руці в жінки - годинник. Вона теж тримає редикюльчик. Взута в туфлі з ремінцем. На ногах також темні панчохи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ретрофото: юні волинянки як на модних вечірках у "Великого Гетсбі"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити