image
 |  9 8 Січня 2022 | 22:27

Століття тому: показали раритетні фото колядників на Волині

Спеціально до різдвяних свят вдалося відшукати справжні столітні раритети – фотографії волинських колядників та вертепу.

Такі світлини є неабиякою рідкістю. В родинних архівах чи музеях можна знайти хіба поодинокі екземпляри таких світлин, - інформують "Волинські новини".

Представлені фото датовані 1910-1940-ми роками. Фото з пізніших років віднайти годі, адже в радянські часи колядувати та водити вертеп було суворо заборонено.

Усі ці світлини зроблені на території історичної Волині, а точніше сучасних Волинської та Рівненської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині виставили на продаж приміщення школи (ФОТО)

На фотокартках бачимо молодь, переодягнену в героїв вертепу. У їхніх руках – різдвяна зірка.

Варто зауважити, що тоді, як і зараз, популярними були костюми таких персонажів, як пастушки, Ірод, три царі, чорт, ангели, воїни, смерть. Костюми на дітках дуже оригінальні. Такі фото – просто знахідка для науковців, які вивчають традиції.

Як відомо, учасники вертепу завчасно готують виставу, розподіляють між собою ролі, вивчають тексти. Та чи не найголовніше у цьому дійстві – вбрання.

Дуже хотілося б, аби сучасна молодь поверталася до традицій і також водила вертеп. Адже це магічне дійство є нашою давньою традицією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як працюють три діючі на Волині спеціалізовані бібліотеки для незрячих (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити