image
 |  5 19 Грудня 2018 | 16:51

Суд визнав протиправною бездіяльність Ківерцівської міської виборчої комісії

Суд визнав дії міської виборчої комісії протиправними та зобов’язав розглянути скаргу кандидата в депутати до Ківерцівської міської ОТГ від ВО «Свобода» Романа Стецьковича.

Про це виданню «ВолиньUA» повідомив адвокат позивача Іван Пікун.

Сьогодні, 19 грудня, Волинський окружний адміністративний суд розглянув позовну заяву кандидата в депутата до Ківерцівської міської ОТГ від ВО «Свобода», розпорядника виборчого фонду Романа Стецьковича щодо не розгляду скарги міською виборчою комісією та визнав такі дії комісії протиправними.

Нагадаємо, що на голову Ківерцівської міської виборчої комісії подали до суду - за бездіяльність.

Як вбачається у рішення суду кандидат у депутати до Ківерцівської міської ОТГ Роман Стецькович подав усі необхідні документи до ківерцівського відділення «Приватбанку» для відкриття виборчого фонду. Однак працівниками цього банку було відмовлено у відкриті даних рахунків.

Так, у відповідності до Закону «Про місцеві вибори», Роман Стецькович звернувся зі скаргою до окружної міської виборчої комісії.

Як ми повідомляли раніше, голова Ківерцівської міської виборчої комісії був проінформований про те, що низці політичних сил, зокрема ВО «Свобода», рахунки виборчого фонду у відділені «Приватбанку» - не відкрили.

В рішенні суду зазначено, що скарга Романа Стецьковича подана з додержанням вимог чинного законодавства.

Натомість ідеться про те, що голова виборчої комісії Григорій Павленко не скликав комісію для розгляду цієї скарги, чим порушив Закон «Про місцеві вибори» п.4. статті 97 Закону України «Про місцеві вибори», яка визначає, що подана скарга повинна розглядатися на засіданні комісії на яку запрошують скаржника, в даному випадку Романа Стецьковича. Відповідно, таких дій головою комісії не було зроблено.

Читайте також: У «Приватбанку» толком не знають, чому виборчі фонди не відкривають

Розгляд таких скарг підтверджується пунктом 7.1. Постанови ЦВК №229 від 05.09.2015 року «Про порядок розгляду скарг виборчими комісіями з місцевих виборів».

Зважаючи на це, Волинський окружний адміністративний суд визнав протиправну бездіяльність Ківерцівської міської виборчої комісії щодо не розгляду скарги кандидата в депутати до міської ОТГ, розпорядника виборчого фонду Романа Стецьковича – протиправними, та зобов’язав виборчу комісію розглянути дану скаргу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити