image
 |  950 26 Вересня 2024 | 11:07

Судили трьох волинян, що самовільно зайняли, обробили і засіяли земельні ділянки

В Іваничах судили відразу трьох мешканців Павлівської громади, які самовільно зайняли, обробили і засіяли земельні ділянки, які належать водному фонду. Двох жінок і чоловіка покарали умовним терміном.

Про це пише БУГ.

Навесні троє жителів села Милятин вирішили засіяти три земельні ділянки, розташовані в межах охоронної зони прибережної захисної смуги річки Стрипа, що у межах Павлівської громади. Дві жінки та чоловік, використовуючи трактор, розорали та засіяли “свої” земельні ділянки. Про це йдеться у вироках Іваничівського районного суду від 26-го та 29-го серпня.

Відповідно до матеріалів справ, ці три земельні ділянки в природно-охоронній зоні земель водного фонду, площею 0,0417 га, 0,0568 га та 0,0769 Га, були зайняті самовільно і раніше не були нікому надані у власність чи користування. До того ж мешканці знали, що ця земля у володіння чи користування їм не надавалась та не була передана у їхню власність.

Відтак проти цих трьох жителів Павлівської громади порушили кримінальні провадження за ч.2 ст. 197-1 КК України (Самовільне зайняття земельної ділянки, вчинене щодо земель в охоронній зоні).

У суді обвинувачені уклали з прокурором угоди про визнання винуватості, у яких повністю визнали свою вину. А також запевнили, що щиро розкаялись у скоєному.

Врешті суд визнав чоловіка і двох жінок винними і призначив кожному з них однакове покарання – два роки обмеження волі. Однак звільнив їх від відбування основного покарання, визначивши іспитовий строк тривалістю один рік, якщо вони за цей час не скоять нового кримінального правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зростають ціни на популярний овоч

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити