image
 |  9 22 Жовтня 2020 | 13:14

«Свобода» – єдина партія, яка не змінює своїм принципам, – Олександр Наумич*

Наумич Олександр Петрович – депутат Шацької районної ради. На місцеві вибори 25 жовтня 2020 року йде кандидатом у депутати до Волинської обласної ради та Шацької селищної ради від Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

– Найперше запитання до Вас: чому балотуєтеся в кандидати саме від ВО «Свобода»?

– Мені, як депутату Шацької районної ради, було чимало пропозицій балотуватись від тої чи іншої партії, оскільки в силу певних обставин «Громадянська позиція» цього року не бере участі у місцевих виборах по Волинській області. Детально вивчивши ситуацію та заглибившись у методи й можливості вирішення першочергових проблем, якими стурбовані мешканці нашого району, я зрозумів, що одного мого бажання та прагнення допомогти змінити щось – замало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З ініціативи ВО «Свобода» Шацька районна рада одноголосно стала на захист української мови

Тому мій вибір зупинився саме на ВО «Свобода», через те, що це – єдина партія, яка не змінює своїм принципам. Мені як громадянину до душі їхні ідеологічні напрямки – це наша національна спадщина, наш суверенітет, наша мова. Та й депутатами від ВО «Свобода» в Шацькій районній раді ми тісно й плідно співпрацюємо і вирішуємо ряд спільних справ на благо місцевої громади. Тому я цілком і повністю сприймаю програму цієї політичної партії і вірю, що разом із командою однодумців ВО «Свобода» ми зможемо досягти чимало.

– Ставши депутатом, які пріоритети визначили у своїй роботі?

– Як діючий депутат Шацької районної ради сьомого скликання, маю конкретні напрацювання та результати. Від мого імені спільно з депутатами від ВО «Свобода» було скеровано кілька депутатських запитів у правоохоронні органи, за якими відкриті кримінальні провадження. Сьогодні відстоюємо 40 гектарів землі, які хочуть привласнити через підставну особу (такого собі Келбасовича) ніби для учасників АТО/ООС. Разом із депутатами від ВО «Свобода» Андрієм Лисим та Петром Ткачуком ми добилися повернення у Шацький національний природний парк урочища «Гушівський хутір» та бази відпочинку «Полісянка». Які, згідно з розпорядженням колишнього «губернатора» Волині Володимира Гунчика, мали перейти на 25 років в оренду у приватну власність. І, звичайно, з часом ці землі з усією інфраструктурою привласнили би.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Лісова мафія» на Волині: «дерибан» голови ОДА за лічені дні до відставки (ФОТО, ДОКУМЕНТ)

Також мною було скеровано депутатський запит щодо припинення вивезення навесні піску з прибережної смуги озера Світязь. Для мене всі ці питання – вкрай болючі, тим паче, що я очолюю постійну комісію районної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, лісового господарства, державності, законності та правопорядку, дотримання прав людини, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наші пріоритети – у цифрах і фактах*

– Які першочергові заходи ставите перед собою у своїй передвиборчій програмі?

– Сьогодні маю чітке бачення тих проблем, які існують у районі, та шляхів їх вирішення. Всі турботи щодо благоустрою, соціально-економічного розвитку нашої території залежатимуть насамперед від розумних і конструктивних рішень Шацької селищної ради. І найперше – це податки. Для цього має бути залучена вся громада, а не тільки окремий бізнес. Приймають люди відпочивальників – то відповідно від їх кількості, повинні сплачувати й податки. Адже це – місцеві надходження. Необхідно залучати і кошти державних програм для будівництва доріг, шкіл, дитсадків, розвитку інфраструктури. Брати участь у міжнародних проєктах. Як пріоритет – розбудова автопереходу «Адамчуки-Збереже». І нагальне питання у цьому напрямку – зробити добрі під'їзні дороги.

– Чому саме йдете кандидатом у депутати до обласної ради?

– Тому що, зважаючи на сказане, багато питань на користь громади потрібно вирішувати саме на рівні області. І я нітрохи не шкодую, що обрав шлях, яким іду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анатолій Вітів: Від вибору 25 жовтня залежить ваш добробут та розвиток громад наступні 5 років*

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити