image
 |  380 6 Квітня 2024 | 20:19

У громаді на Волині встановили сонячні електростанції в амбулаторії та ЦНАПі

У Центрі надання адміністративних послуг та амбулаторії загальної практики сімейної медицини Литовезької сільської ради запрацювали сонячні електростанції потужністю 20 кВт кожна. Таку добру нову редакції газети «Слово правди» повідомила голова Литовезької територіальної громади Олена Касьянчук.

Для їхнього будівництва були використані небюджетні кошти, фінансування забезпечив народний депутат України, уродженець Литовежа, Андрій Герус. Це не перший інфраструктурний об’єкт, який реалізовано у цій територіальній громаді за сприяння громаді за сприяння земляка.

Сонячні електростанції обладнані гібридними інверторами та акумуляторними батареями, щоб забезпечити безперебійну роботу закладів у разі відсутності електропостачання із мережі.

«Сонячні електростанції із накопичувачами забезпечать безперервне надання адміністративних та медичних послуг мешканцям нашої та сусідніх громад у разі блекаутів чи планових відключень електроенергії. Важливо також, що СЕС суттєво заощаджуватимуть бюджетні кошти територіальної громади, адже тепер установи купуватимуть на 50-100 відсотків менше електроенергії із мережі.

Для громади це додаткових 300 тисяч гривень у рік. За 25-річний період експлуатації сонячних електростанцій очікувана економія на сплаті електроенергії буде близько восьми мільйонів гривень», – прокоментувала голова Литовезької територіальної громади Олена Касянчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці проти, влада пояснює: у Володимирі заборони в'їзд до пологового

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити