image
 |  5 10 Липня 2018 | 10:48

У Луцьку з підприємців Старого ринку здирають «дві шкури»

З підприємців Старого ринку в обласному центрі Волині вимагають коштів - як «Волинська облспоживспілка», так і КП «Луцькі ринки».
Про це виданню «ВолиньUA» повідомили підприємці ринку.
Нагадаємо, що під час чергової сесії, 25 квітня, депутати надали у постійне користування КП «Луцькі ринки» ділянку Старого ринку, по вулиці Глушець, 1 площею 0,5904 гектара, мотивуючи це тим, що таким чином забезпечуватимуть надходження коштів до міського бюджету, а не збагачення «Волинської облспоживспілки».
Натомість, як інформують підприємці, з них щодня працівники «Волинської облспоживспілки» та -паралельно - працівники КП «Луцькі ринки» вимагають коштів із оренди ринку.
Читайте також: «Запропонуйте набагато кращі фінасові умови підприємцям», – Михайло Щур про КП «Луцькі ринки»
Як аргументують підприємцям контролери від «Волинської облспоживспілки», за ці роки оренди землі під ринком було здійснено покращення інфраструктури ринку: зроблено освітлення, покладено асфальт, забезпечується територія ринку охороною. Тому, мовляв, за ці всі блага підприємці зобов’язані платити облспоживспілці.
Таким чином, облспоживспілка шантажує та залякує підприємців ринку й натякаю, що у випадку відмови сплати цих коштів вони вправі за собою забрати охорону, а також деякі елементи інфраструктури, натякаючи на те, що ринок залишиться без охорони.
З останнім випадком, коли були спроби підпалу одного із Луцьких ринків, люди насторожені, аби такий схожий сценарій не трапився з їх частиною Старого ринку.
Адже всім відома історія, яка сколихнула місто Луцьк, зокрема - пожежа в ТЦ «Універмаг», коли люди втратили свій товар, однак й до сьогодні причин пожежі завіяні більше здогадками над причинами спалаху, ніж над їх фактами.
У свою чергу, підприємці обурені, що КП «Луцькі ринки» не дають гарантій безпеки за їх товар, місця роботи, а лише вимагають коштів за оренду.
Нагадаємо, що очолює недавно створене КП «Луцьки ринки» Ігор Корольчук та функціонує вже у місті протягом двох місяців, за цей період часу, як інформує «Волинь24» Ігор Корольчук, із яким міська рада уклала контракт на один рік, отримує 22,5 тисячі гривень зарплати на місяць.

Підприємці інформують, що готові платити та вести свою діяльність, але для цього потрібно, щоб міська влада забезпечила умови, а їх немає.
«Навіть у 90-ті ми знали кому платити за ринок, так були «смотрящі», їм всі на ринку платили, але ті хоча б захищали підприємців», - коментують працівники ринку.

Сьогодні ж підприємці ринку заявляють, що діалог із міською владою Луцька відсутній. Адже вже протягом двох місяців люди перебувають у повній невизначеності, кому й за що платити, а керівництво КП «Луцькі ринки» жодного разу не з’явилось до підприємців ринку, аби поспілкуватися та заспокоїти людей.
Максимум їх присутність сьогодні, – у вигляді працівників, які змушують підписувати договори оренди, не залишаючи по собі ніяких гарантій безпеки ведення бізнесу.
Читайте також: У Луцьку вартість оренди торгових площ на Центральному ринку для підприємців становитиме 90,25 гривні за метр квадратний.
В активну роботу вмикаються працівники департаменту Луцької муніципальної варти, які повідомляють, що у випадку відсутності підписаних договорів оренди з КП «Луцькі ринки», торгові місця будуть демонтовані.
Отож, вчергове реформа в місті, запроваджена новою владою, яку очолює Григорій Пустовіт, зазнала негативних наслідків, коли малий бізнес зависає над прірвою повної невизначеності.
Чи зможе за відносно короткий термін міська влада Луцька віднайти діалог із підприємцями ринку, аби дати гарантії на майбутнє, - покаже час. Але нині підприємці заявляють, що у випадку, коли їх не чують із робочих місць, то є висока вірогідність, що почують під стінами міської ради.
Далі буде…..
Андрій Білан

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити