image
 |  7 28 Листопада 2020 | 18:39

У Луцьку скорботною ходою вшанували пам'ять жертв Голодоморів (ФОТО)

У Луцьку молилися за мільйони українців, які загинули від Голодоморів, найбільшою трагедією з яких був Голодомор 1932-1933-х років, хоча їх офіційно заперечувала радянська влада протягом багатьох десятиріч.

Сьогодні, 28 листопада, від Хрестовоздвиженської церкви до Замкової площі у Луцьку пройшла скорботна хода, а також відбулася панахида за загиблими під час Голодомору за участі священиків на чолі з Митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом.

На заході були присутні депутати Волинської обласної та Луцької міської рад, духовенство, представники влади та небайдужі лучани, які по завершенню доєдналися до акції "Запали свічку".

Варто зазначити, що цьогоріч через пандемію акція була не такою масштабною, як зазвичай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час Голодомору змушували ходити до сусідів і витягати мертвих за ноги

Багато трагедій пережив український народ, але страшнішого лиха, як Голодомор 1932-1933 років, історія України не знає. Голодомор – одна з найстрашніших катастроф історії людства. За своїм вражаючим масштабом Голодомор можна порівняти тільки з втратами нашого народу під час Другої світової війни. Ці страшні сторінки історії відкрились для сьогоднішнього покоління тільки декілька років тому.

 

   

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити