image
 |  0 15 Травня 2021 | 12:13

У Нововолинську – благодійні заходи для поpятунку 10-pічної дівчинки

Десятирічна мешканка Нововолинська Анастасія Трофимюк потребує допомоги. У дівчинки дігностували важке захворювання – мієлобластичний лейкоз (рак крові).

Про це повідомляє «Володимиp Медіа».

Її мама Юлия Трофимюк на своїй сторінці у Фейсбук розповідає про кожен день перебігу хвороби та лікування. Жінка благає про допомогу усіх небайдужих людей. Задля порятунку кровинки вона продає будинок у центрі міста та інше майно.

«Все сталося абсолютно неочікувано і раптово. Настя мала 5 днів легкого стоматиту з однією афтою на деснах, трохи підтошнювало, поболював інколи живіт. Та це в нас траплялося не рідко, бо діти є діти, пхають руки у школі до рота, недостатньо миють і таке інше. Лікуючи стоматит, були на консультації і в педіатра, і в стоматолога. Приписали лікування, але на третій день піднялася висока температура, яку періодично збивали, згодом приєднали антибіотик. Однак за три дні лікування мав би бути результат, але ні. Температура продовжувала агресувати до 40-ка градусів. Тоді знову звернулися до педіатра, і нам призначили аналізи крові з формулою. Ми зранку здали, а по обіді стало ясно, що біда поруч дуже близько, і треба терміново спростувати, або підтвердити. У той же день в обід вирушили у Київ в Охматдит, де все і підтвердили. Рак крові гостра форма, мієлобласний лейкоз, нейтрофілія. Це прозвучало як вирок, але ми віримо тільки в Творця, який дає не за щось, а для чогось такі випробування. Вона ще дуже маленька і багато чого не розуміє. А я розумію одне, що не маю права схибити, не маю права здатися, не маю права зрадити її і опустити руки. Така доля випала нам і треба не покорятися, а молитися, благати і приймати швидкі та чіткі рішення для спасіння життя своєї кровинки», – розповідає мама дівчинки.

Настя розпочала курси хіміотерапії, вона тримається мужньо. Перший курс хімії високодозованої буде відбуватися місяць. Перший блок 8 днів (тоді повторна пункція кісткового мозку), тоді 15 днів і ПКМ, згодом 10 днів і ПКМ. Згідно цих аналізів буде видно як будуть поводитись злоякістні клітини. Після блоку першої хімії прийде аналіз генетики, який або виявить або спростує генетичний збій, внаслідок якого потрібна трансплантація кісткового мозку. Перша хімія була оплачена завдяки тому, що вдалося дозбирати до суми, яку мама мала, ще 8000$ завдяки людяності згрупованості і безмежному та доброму серцю кожного.

«Я усім вдячна абсолютно за все що ви зробили і що робите для нас. Мені повідомили новину, що ціна трансплантації при потребі – 97 000 €А, хімії наступної 20 000$. Я благаю усіх, допоможіть мені зібрати потрібну сумму на порятунок моєї білочки. Я продаю будинок з чудовим ремонтом в центрі міста,можливо комусь сподобається, ціна не висока, будинок 100кв м, 10 соток, 2 трейлери, 1 контейнер в районі центрального ринку, гараж у районі зеленого господарства. Якщо комусь потрібно, придбайте. Кожен і вас важливий на цьому шляху до життя. Я не вмію гарно писати, але слізно дякую за молитви сердечні і за кошти, які надсилаєте Насті. Ви наш шанс на життя. Не залишайте нас, молю. Приватбанк 5168 7427 2959 9427 Трофимюк Юлія Михайлівна», – йдеться у дописі.

Для того, аби врятувати дівчинку, у Міжнародний день Європи у Нововолинську вібудуться благодійні заходи. Також у Володимирі-Волинському в кафе «Family» 13 травня, відбувся благодійний майстер-клас із приготування піци для діток. Виручені кошти будуть перераховані на лікування Насті Трофимюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пів тисячі сортів тюльпанів: «Волинська Голландія» відкрила сезон (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити