image
 |  14 16 Липня 2019 | 13:06

У центрі Луцька, через стихійну парковку біля ринку, виникають затори (ФОТО)

У Луцьку біля «Центрального ринку» утворюються щоранку затор на дорозі початку вулиць Ковельскої та Глушець, через діяльність стихійної автомобільної парковки.

Про це «ВолиньUA» інформують очевидці.

Такий рух ускладнений рух транспорту виникає практично кожного дня, щоранку, на початку вулиць Ковельскої та Глушець утворюються затори на дорогах через великий потік транспорту та діяльності автомобільної парковки на вході у Центральний ринок.

Мова йде про автостоянку поряд з торговим павільйоном по вулиці Глушець,1.

Читайте також: Луцький ресторатор розповів, яким бачить сьогодні «Старе місто»

Зі слів торгашів, які торгують на автомобільній парковці, там вони сплачують 10 гривень за місце, коли на ринку з них беруть 15 гривень за метр. Звісно кошти оплачують типу адміністрації даної парковки. Чеків ніхто не видає, але після оплати торгувати дозволяють.

Таким чином, поряд з припаркованими авто люди на землі торгують молочними, м’ясними продуктами, овочами тощо. Нести санітарну відповідальність за торгівлю таким продуктами ніхто не береться.

Читайте також: Луцький Центральний ринок - місце, де панує антисанітарія

В адміністрації ринку повідомляють, що до стихійної торгівлі на парковці діла немають, адже це вже типу не їх територія та і вливу на них вони немають.

Аналогічний коментар і в муніципальної варти, мовляв приватна територія, тому «заривають очі» на стихійну торгівлю.

Читайте також: Показали, як виглядав луцький «Центральний ринок» 40 років тому (ФОТО)

Згідно публічного кадастра карти України підтверджується те, що дана земельна ділянка площою майже 15 соток - перебуває у приватній власності.

Раніше у ЗМІ повідомляли, що фірма «Скорпіон-сервіс» орендувала дану земельну ділянку для обслуговування денної стоянки автомобілів. Приватна фірма «Скорпіон-сервіс» належить місцевому бізнесмену Василю Токарському, директор фірми – Віктор Мохнюк. Також Фірмам Василя Токарського належать і два торгових центри «Ювант» у Луцьку і Ковелі.

Отож, денна автомобільна парковака перетворилась на місце стихійної торгівлі з якої власне заробляють гроші. Натомість ні торгашів, ні покупців не тривожить той факт, що торгівля відбувається з усіма санітарними порушеннями.

Читайте також: У Луцьку центральний ринок заважає туризму розвиватися, - Катерина Теліпська

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити