image
 |  5 1 Серпня 2020 | 11:16

Українців уже попередили про початок із жовтня нового «коронавірусного епідсезону»

Під час епідсезону грипу та ГРВІ з жовтня по травень в Україні буде циркулювати і коронавірус, треба бути готовими. Про це заявив на брифінгу головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, - передає кореспондент УНН.

"Якщо подивитися на місце України у картині світової захворюваності, то сьогодні ми за абсолютною кількістю випадків знаходимося на 34 місці у світі, за кількістю випадків смерті - на 38. Але якщо перерахувати кількість випадків захворюваності на 1 млн населення, то ми на 86 місці", - сказав Ляшко. 

За його словами, це показує, що респіраторні віруси практично всесезонні. 

"Найтяжчий час для їх поширення - це, так званий, "епідемічний період", який в Україні відбувається з жовтня по травень, і називається "епідсезон грипу та ГРВІ"…Тому, нам потрібно серйозніше ставитися до коронавірусної хвороби і готуватися до епідсезону грипу і ГРВІ, в якому буде циркулювати і коронавірусна хвороба", - додав Ляшко. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині – 45 нових підтверджених випадків COVID-19: у яких містах і районах?

Нагадаємо, в Україні на ранок 1 серпня зафіксовано вже 71056 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, кількість нових випадків знову збільшилась - до понад 1100.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити