image
 |  25 12 Липня 2022 | 23:13

Ультрашвидкісні потяги – питання найближчого майбутнього*

Ультрашвідкісні поїзди як альтернатива авіаперельотам

Нещодавно у Ліоні, Франція, пройшла зустріч учасників Співтовариства залізниць країн Європи. Поміж іншого на конференції обговорювалася концепція створення на європейському континенті мережі високошвидкісних поїздів для перевезення пасажирів, що охопить найкрупніші міста. Це має бути найсучасніша та дешева система, що зможе успішно конкурувати з авіацією

Мета ультрашвидкісних перевезень

Головна ціль такої мережі − запропонувати альтернативу перельотам, адже літаки створюють надто багато шкідливих викидів і не є екологічними. Але пасажирам треба швидко пересуватися, і саме тому вони обирають авіаперельоти. Отже, їм потрібне рішення із порівнянними швидкісними характеристиками. Альтернативи високошвидкісним потягам наразі не запропоновано, і у них є всі шанси стати не менш популярними, ніж ТОП онлайн казино України. Нові поїзди вирішать обидва питання: дадуть змогу якнайшвидше потрапити до місця призначення та не нашкодять екології. До того ж ціни на перевезення будуть набагато нижчими у порівнянні з авіаквитками, що є суттєвим бонусом на користь залізниці.

У Європі вже було успішно реалізовано кілька відповідних проектів, проте вони локальні й лише допомагають розвантажувати окремі лінії зі збільшеним пасажиропотоком. Об’єднати їх в єдину мережу вельми складно, адже вони охоплюють території, що знаходяться далеко одна від одної. Для створення системи потрібні додаткові поїзди, які б пов'язали воєдино вже існуючі лінії.

Проблеми в реалізації проєкту

Реалізувати проєкт на сьогоднішній день можна, хоча є певні бюрократичні перешкоди, пов’язані з перетинами кордонів. До того ж у період пандемії залізничні перевезення пасажирів зменшилися в рази, що поставило на межу рентабельності функціонування низки напрямків. Учасники конференції висловили певні сумніви щодо затребуваності нових потягів лише заради відмови від бюджетних перельотів.

З іншого боку, будь-яка інновація потребує часу, аби її гідно оцінили. Окрім того, багато людей банально побоюються літати. Для них високошвидкісна залізниця стала б чудовим вирішенням проблеми. Уряди європейських країн мають усі важелі, необхідні для інтеграції нового підходу до переїздів у життя своїх громадян. Отже, слід очікувати, що новий проєкт все ж таки буде втілено в реальність.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити