image
 |  7 2 Липня 2021 | 18:57

В обхід тендерів: у громаді під Луцьком 7 мільйонів 300 тисяч на ремонт доріг «розпиляли» по 49 тисяч (ДОКУМЕНТИ)

У Підгайцівській громаді неподалік Луцька винайшли нову схему розпилу дорожніх коштів: 7 мільйонів 300 тисяч гривень на ремонт доріг в обхід тендерів «розпиляли» по 49 тисяч гривень.

Про це зокрема написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук дописувач Viacheslav Razumovskyi.

"‼7 мільйонів 300 тисяч гривень витратили на поточні ямкові ремонти та благоустрій територій в Підгайцівській громаді за останні півроку‼

Мешканці неодноразово піднімали питання про ремонти доріг. На останній сесії сільський голова заявив, що проводити повноцінні тендери досить складна та довга процедура, тому вони укладають договори до 50 000 грн. із фізичними особами-підприємцями, які проводять поточні ремонти доріг (це допорогова сума, яка не потребує проведення тендеру).

Вирішив зібрати та оприлюднити інформацію про виконані роботи з поточного ремонту доріг на території громади, які поводились з 1 січня 2021 по 30 червня 2021 року, а також інформацію про виконавців таких робіт", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічні тендери у Ковелі: мерія організувала банкет за 200 тисяч для півтисячі гостей

"Щодо виконавців, то ФОП-и, які виконують найбільшу кількість робіт, офіційно стали підприємцями лише в січні 2021 року. Я направляв запит, щоб сільрада надала інформацію про матеріально-технічну базу таких виконавців і підстави для укладення з ними договорів на суми більше 1 млн. грн. з кожним. У відповіді мені повідомили, що такої інформації не мають🤷‍♂️

Публікую інформацію про те, які ремонти зробили за останні пів року, термін виконання і ціну. Хотів би почути мешканців щодо того, наскільки якісно проведені роботи? Шукайте свої вулиці в переліку і пишіть, чи задоволені тим, як зробили ремонт?⬇⬇⬇

До допису також додаю фото двох вулиць в Струмівці, де за документами недавно робили ремонт. Час від часу перевіряю, як виконують роботи, на які тратять гроші громади, і особисто в мене є багато запитань до якості і доцільності таких ремонтів😕" - додає дописувач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На луцькому ринку торгували сурогатом та протермінованими продуктами (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити