image
 |  4 22 Листопада 2020 | 12:06

Ветеран УПА з Волині Ананій Добровольський відзначає 90-річний ювілей (ФОТО)

Свій поважний 90-річний ювілей відзначає активіст Волинської ветеранської спілки політв’язнів і репресованих, ветеран УПА Ананій Добровольський із райцентру Рожище. Спільно з головою товариства Валерієм Семенюком та побратимом-волонтером Сергієм Кізеєм від імені Волинської «Свободи» привітали ювіляра зі святом, передали вітання від усього нашого свободівського товариства.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук заступник голови Волинської «Свободи», депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик.

«В нашій родині було 8 дітей, я був найменшим, йшов четвертий рік, коли мати після дев’ятих пологів померла. Перед смертю вона зібрала всіх своїх дітей попрощатися, а мене погладила по голівці і сказала, що тобі, Ананій, буде найгірше, але я буду з тобою завжди. І то було святою правдою: завжди у важку хвилину згадаю матір, помолюся Богу – і з’являються сили подолати чергову біду», – ділиться спогадами Ананій Тимофійович.

А доля дарувала теперішньому ветерану справді нелегкі випробування. За допомогою українським повстанцям совєти виселили всю його родину в Архангельську область. Там одружився з донькою інших виселенців, на чужині в них народилися син та донька Валентина, котра разом із великою співочою родиною Добровольських доглядають тепер ветерана. Бог дарував ветерану 6 онуків та 10 правнуків, а нещодавно дарував цій дружній родині одинадцяту – наймолодшу правнучку Тетянку…

«Приємно було вітати ветерана в колі цієї співучої, щедрої та гостинної родини. Навіть із далекої Вінничини гості на Волинь приїхали. Набажали ветерану ще не один ювілей зустріти, та ще й праправнуків дочекатися. Старійшина роду дав обітницю ще й на сторічний ювілей запросити – і збирається дотримати слова. Та й здоров’я ще (тьху-тьху, щоб не зурочити!) – нівроку має, і вірші та оповідки на злободенні теми складає, і пісні співає, і гучні тости виголошувати не цурається», – йдеться в дописі Олександра Пирожика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку відзначили сьому річницю Революції гідності (ФОТО)

«За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у справу боротьби за незалежність України, активну життєву позицію, національно-патріотичне виховання молоді та з нагоди особистого ювілею – 90-річчя від дня народження», відзначили ювіляра Почесною грамотою Волинської обласної ради та вручили йому цінний подарунок – наручний годинник. Нехай відстукує ветерану довгого віку – до наступних ювілеїв!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити