image
 |  5 12 Липня 2020 | 17:53

Вибори у Польщі: Качинського потролили на виборчій дільниці (ФОТО)

Президент правлячої польської партії Ярослав Качинський на виборчий дільниці зіткнувся із "пародією на себе".

Як повідомляє Onet.pl, це сталося, коли президент ПіС підходив за виборчим бюлетенем, - пише "Європейська правда". 

До нього підскочив невідомий чоловік, одягнутий у маску, на яку було прикріплено фотопортрет Качинського. На зворотній частині його футболці був напис "Переможемо зло зі сміхом". 

Фотографії цього інциденту обійшли польські ЗМІ та соціальні мережі. Як зазначається, після голосування Качинський відмовився відповідати на запитання журналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед другим туром виборів у Польщі президент Дуда розігрує антиукраїнську карту, – ВО «Свобода»

Нагадаємо, у Польщі проходить другий тур виборів президента. За посаду борються чинний глава держави Анджей Дуда та кандидат від опозиції, мер Варшави Рафал Тшасковський.

Виборчі дільниці відкрилися о 7-й годині ранку і працюватимуть до 21:00 год. Через пандемію COVID-19 вибори проводяться в санітарному режимі. Маски обов'язкові на дільницях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляки хочуть створити в Холмі Музей жертв «Волинської трагедії»

За результатами першого туру Дуда здобув 43,5% голосів, натомість за його конкурента Тшасковського віддали свої голоси 30,46% виборців.

Відповідно до останнього опитування, Тшасковський лідирував з мінімальним відривом. Він отримав підтримку 47,4% виборців. Дуду підтримують 45,7% респондентів. Важливо, що 6,9% опитаних досі не визначилися, за кого віддадуть свій голос. 

Дуда напередодні другого туру запропонував внести у Конституцію зміну, яка заборонить ЛГБТ-парам всиновлювати дітей.  

Він підписав проєкт конституційної поправки, яка тепер надійде у Сейм. Для зміни Конституції необхідна більшість, що становить дві третини нижньої палати парламенту. Після виборів у жовтні PiS не має достатньої кількості голосів для проведення таких змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дзеркальні заходи: у Луцьку та Львові слід створити музеї польської окупації, — Богдан Червак

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити