image
 |  7 3 Лютого 2021 | 23:54

Відбувається повзучий реванш «русского міра», – волинська психологиня про ситуацію з церквою в Галинівці

На 7-му році російсько-української війни в Україні загалом і на Волині зокрема, – відбувається повзучий реванш "русского мира". І підтримують його, на жаль, багато державних чиновників.

Про це написала на своїй сторінці в мережі Фейсбук кандидатка філософських наук, доцентка Антоніна Євтодюк.

"Що у мене на думці?" - традиційно запитує фб.

Поділюсь.

Думаю про те, що на 7-му році російсько-української війни в Україні загалом і на Волині зокрема, - відбувається повзучий реванш "русского мира". І підтримують його, на жаль, багато державних чиновників.

Ситуація з переходом релігійної громади прп.Сергія Радонезького с.Галинівка Оваднівського ОТГ (так-так, тієї самої, настоятель якої (одіозний шаран) привітав путіна з іменинами на своїй сторінці в фб минулоріч), - красномовний приклад.

Маленьке волинське село, через поле від славнозвісного Вовчака, місця створення УПА, - ще з серпня 2020 року намагається зареєструвати в Єдиному державному реєстрі своє волевиявлення щодо переходу під юрисдикцію ПЦУ з лона РПЦ, яка маніпулятивно ховається під абревіатурою УПЦ МП.

"Митарства тривають досі", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ Погуляйка блокують реєстрацію української церкви в селі, де вигнали попа за те, що привітав Путіна

"Якщо загуглити про це село та його релігійну громаду, яка має палке устремління стати українською, то згадок буде дуже багато.

14 січня 2021 року, здавалося б, Бог почув палкі молитви й перший заступник голови ОДА пан Мовенко таки підписав відповідне розпорядження.

Але...

Як сказав сьогодні на зустрічі з членами та членкинями релігійної громади прп. Сергія Радонезького пан Судаков:

- Ваші конкуренти мають заперечення щодо переходу.

Уявляєте, яка сильна та п"ята колона "русского мира", якщо вона змушує клерків із Волинської ОДА не виконувати розпоряджень голови ОДА?" – дивується Антоніна Євтодюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди з села, яке вигнало московського священика, не дочекались Погуляйка і збираються ночувати у Волинській ОДА

Зі слів психологині, у тексті чітко вказано, що контроль за виконанням рішення покладений на заступника голови Волинської ОДА пана Анатолія Костика.

"А він на сьогоднішній зустрічі на камеру чітко сказав, що вперше чує про цю релігійну громаду та її проблеми. Цікаво спостерігати як чиновник публічно зізнається у своїй некомпетентності в тому питанні, контроль за виконанням якого на нього покладено безпосереднім керівництвом, чи не так?

Зрештою, ніхто із чиновників ОДА упродовж робочого дня (!), поки люди чекали в фоє ОДА, так і не зміг притомно пояснити, чому ж блокується рішення про внесення до ЄДР змін до статуту релігійної організації.

Спробуємо з"ясувати це питання завтра", - додає пані Антоніна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через конфлікт з церковною громадою до Волинської ОДА приїхала «поліція діалогу»: продовження – завтра

"Підтримаймо, будь ласка, молитовно галинівчан, 97% яких всю зиму промолились на вулиці під церквою, оскільки хочуть зайти в свій храм уже в статусі офіційно зареєстрованої в ЄДР релігійної громади ПЦУ. Не в статусі "рейдерів", як їх обізвуть прихильники "русского мира", а повноправними господарями, якими вони насправді й завжди були. Були, бо самі побудували храм, який потім окупував одіозний промосковський піп.

Хочуть і досі чекають відповідних документів із ОДА...

Парадокс: 97% членів і членкинь релігійної громади прп. Сергія Радонезького "за", а "русский мир" - проти.

Цікаво, на чиїй стороні, зрештою, завтра виявиться Волинська ОДА?

Репост вітається", – завершує свій допис Антоніна Євтодюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексчиновник Погуляйка хоче поновитися на посаді та компенсацію за прогул

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити