image
 |  2 30 Липня 2021 | 21:40

Викладачі ВПБА підвищують кваліфікацію

У рамках співпраці з Волоською академією (Греція) проведено літню школу з міжнародного стажування викладачів Волинської православної богословської академії, українських теологів.

Про це повідомили в Управлінні Волинської єпархії Православної Церкви України.

За повідомленням сайта vpba.org, учасниками зустрічі були: ректор Володимир Вакін, викладачі протоієреї Владислав Фульмес, Петро Стеблина, Микола Зінкевич, священники Корнелій Хрущ, Олександр Хорошко, ієромонах Димитрій (Франків) та студент Микола Кухарук, а також педагоги Київської православної богословської академії, Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, зарубіжні науковці, зокрема, представники Вселенського Патріарха, з Афінського університету, Української православної семінарії США.

У заході, який пройшов удруге, кожен мав можливість виступити з доповіддю. Потому проводилися дискусії. Учасники ділилися досвідом, запровадженим у Греції, Америці та Україні.

Обговорювалися, зокрема, теологічні питання, про церковний календар, про сповідь, причастя, життя церкви під час пандемії, екуменічні рухи тощо.

Волоська академія запропонувала сертифіковану освітню програму, що охоплювала широкий спектр богословських, канонічних, літургічних та біоетичних питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку біля РАЦСу демонтували велику конструкцію (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити