image
 |  2 3 Листопада 2019 | 16:43

Визнання ПЦУ: РПЦ заявила про припинення спілкування з главою Грецької церкви

Російська православна церква припинить євхаристійне спілкування з главою Елладської церкви 3 листопада.

Джерело: глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків митрополит Іларіон в ефірі телеканалу "Росія-24", - повідомляє "Інтерфакс"

В РПЦ заявили, що 29 жовтня архієпископ Афінський направив мирну грамоту главі ПЦУ, митрополиту Епіфанію, в якій заявив про офіційне визнання Православної церкви України.

"Це означає, що, коли патріарх (Московський і Всієї Русі) буде звершувати богослужіння, він не буде поминати Афінського архієпископа, як він вже не згадує Константинопольського патріарха. ... Це означає, що ми припиняємо євхаристійне спілкування з Афінським архієпископом", - заявив Іларіон.

За його словами, "це не означає, що РПЦ припиняє спілкування з усією Елладською церквою".

"Ми як і раніше будемо зберігати спілкування з усіма тими архієреями, які не визнають ПЦУ, а такі в Елладській церкві є", - заявив він і зазначив, що паломницькі служби РПЦ будуть рекомендувати не відвідувати її паломникам єпархії тих архієреїв Елладської церкви, які визнають ПЦУ.

"УП" нагадує: Собор ієрархів Грецької церкви 12 жовтня визнав автокефальну Православну Церкву України.  

Елладська церква стала першою після Вселенського Патріархату з-поміж помісних православних церков світу, яка визнала ПЦУ та вступає з нею у євхаристійне спілкування.

Надзвичайний синод Російської православної церкви уповноважив главу РПЦ патріарха Кіріла не згадувати під час богослужінь предстоятеля Елладської православної церкви Ієроніма за те, що той визнав автокефалію Православної церкви України.

Синод дійшов висновку, що Ієронім визнав незалежність ПЦУ, грунтуючись "на низці помилкових і хибних аргументів".

У ПЦУ заявили, що визнання її автокефалії на Соборі ієрархів Церкви Греції відбулося за всіма правилами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Академік з Києва назвав Революцію гідності «державним переворотом», а війну на Донбасі – організованою США (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити