image
 |  0 27 Листопада 2018 | 07:18

Воєнний стан в Україні: як це виглядає на карті?

Згідно з рішенням Верховної Ради України, воєнний стан вводиться для окремих областей України в акваторії Азовського і Чорного морів, а також в областях, які межують з Росією та Придністров’ям.

Таким чином, як повідомляє НАРОДНА ПРАВДАвоєнний стан діятиме на території таких областей: Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька.

Воєнний стан вводиться з 9 ранку 28 листопада і триватиме 30 днів, тобто до 27 грудня 2018 року.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в Україні воєнного стану. Документ ухвалено у зв’язку з черговим актом збройної агресії з боку Російської Федерації, що відбувся 25 листопада 2018 року у районі Керченської протоки проти кораблів Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Також стало відомо, що президент Петро Порошенко змінив умови введення воєнного стану в Україні на 30 днів з 60, як це йдеться в рішенні РНБО, а також запропонував закріпити дату чергових виборів президента України 31 березня 2019 року на законодавчому рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заява Всеукраїнського об‘єднання «Свобода» щодо запровадження воєнного стану

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити