image
 |  4 31 Березня 2020 | 20:21

Волинські рятувальники розгорнули в Луцьку намет для прийому хворих на коронавірус (ФОТО)

Біля обласної дитячої лікарні рятувальники встановили намет для прийому хворих на коронавірус.

Як розповів речник обласного управлніня Держслужби із надзвичайних ситуацій Володимир Нестеров, його передали в користування медзакладу.

Медичний директор дитячої лікарні Ігор Дородних каже, що його будуть використовувати у випадку масових поступлень пацієнтів із підозрою на коронавірус.

"Сортувальний пост забезпечується медичним персоналом для того, щоб ми могли скерувати правильно потоки, максимально розмежувати інфікованих і неінфікованих діток. І оцінювати стан дітей, які будуть поступати, визначати, чи потребує штучної вентиляції легень, реанімаційних заходів. Чи дитина буде лікуватися в боксованій палаті чи взагалі у відділенні, де знаходяться всі соматичні хворі. Там обладнання має бути мінімальне, тільки, щоб зручно було медперсоналу для огляду пацієнтів і визначення їхнього стану. Це кушетка має бути, засоби термометрії і ведення документації .Це тільки первинний огляд", - зауважив медичний директор обласної дитячої лікарні Ігор Дородних.

За інформацією ДСНС, в усіх областях країни та Києві встановили 217 таких пунктів.

В них лікарі зможуть проводити первинний огляд пацієнтів з коронавірусною хворобою та приймати рішення щодо їх подальшої госпіталізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До закінчення карантину луцькі ринки будуть зачинені, громадський транспорт не курсуватиме

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити