image
 |  9 13 Липня 2021 | 21:39

За підробку негативних ковід-тестів волинянка втрапить на лаву підсудних

Волинянку судитимуть за пособництво у виготовленні підроблених довідок про негативний тест на коронавірус.

Про це повідомляють у пресслужбі обласної прокуратури.

Ковельська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 31-річною жителькою селища Ратне пособництва у підробленні офіційних документів (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України).

Слідство вважає, що жінка упродовж березня 2021 року, змовившись із не встановленим наразі спільником, розміщувала в соціальних мережах оголошення про виготовлення медичних довідок із негативними результатами тесту на захворювання «SARS-Cov-2», знаходила клієнтів та надсилала відомості про них громадянину, який займався виготовленням довідок.

Матеріали щодо спільника виділено в окреме провадження.

У такий спосіб волинянка за грошову винагороду від 600 до 800 гривень допомогла виготовити підроблені довідки 10 громадянам, відтак невдовзі постане перед судом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Небезпечна тенденція»: у ВООЗ — проти комбінування COVID-вакцин, яку МОЗ Укpаїни дозволило

Зауважимо, що санкцією ч. 3 ст. 358 КК України за підроблення документів, збут чи використання підроблених документів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити