image
 |  2 14 Листопада 2019 | 22:27

«Закон про продаж землі»: Тернопільська обласна рада вимагає відставки уряду

Тернопільська обласна рада висловила недовіру Кабміну та вимагає відставки уряду через прийняття в першому читанні законопроєкту про ринок землі в Україні.

Як повідомляє "Вголос" із посиланням на УНІАН, про це йдеться у зверненні до президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, керівників депутатських груп та фракцій парламенту, прийнятому сьогодні, 14 листопада, на сесії обласної ради.

За неї проголосувало 36 депутатів із 51. У своїй заяві депутати засудили прийняття в першому читанні законопроєкту про запровадження ринку землі (законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під вигуки «Ганьба!»: Верховна Рада проголосувала за продаж землі

Відтак, “за вчинення дій, спрямованих на руйнацію аграрного сектору України”, депутати висловили недовіру Кабінету міністрів на чолі з прем’єром Олексієм Гончаруком, висунули вимогу відставки уряду, а також закликали Верховну Раду України припинити кроки з подальшого розгляду законопроєкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Слуга народу» Стернійчук зганьбив Волинський край, – депутат Волиньради про голосування за продаж землі

Окрім цього, депутати закликали жителів Тернопільщини після прийняття Закону про порядок відкликання народних депутатів, одразу розпочати процедуру відкликання депутатів від Тернопільщини, які підтримали законопроєкт про ринок землі в першому читанні.

Як писав “Вголос” раніше, Глава держави Володимир Зеленський подякував за прийняття у першому читанні законопроєкту про відкриття ринку землі в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині ще одна міська рада - проти «формули Штанмайєра» та проти продажу землі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити