image
 |  22 16 Червня 2021 | 16:02

Земельна комісія не підтримала будівництва багатоповерхівок у приватному секторі Луцька

Земельна комісія Луцької міськради не підтримала зміни цільового призначення під будівництво багатоповерхівки серед приватного сектору на Олекси Ошуркевича.

Про це стало відомо, 16 червня, під час засідання земельної комісії Луцькради.

У червні знову повернулись до розгляду резонансного питання. Так, до Луцькради вкотре звернулась громадянка Гажула Тетяна Михайлівна з проханням змінити цільове призначення 24 сотих землі під будівництво багатоквартирного житлового будинку за адресою Олекси Ошуркевича, 1-а, 1-б, 1-в.

Депутати повертались до голосування два рази. Однак, забракло голосів для підтримання даного рішення, так: чотири депутати проголосували «ЗА» і три– утримались. Як результат, комісія не підтримала дане питання, але його вже розглянуть народні обранці під час засідання 13-ї сесії,  у середу, 23 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку з підвалів новобудови викачують воду, – очевидці

До слова, дане питання розглядали у березні цього року. Однак, через суспільний резонанс його було знято з розгляду сесії. Того ж місяця земельна комісія не підтримала проєкті рішення про зміну цільового призначення землі під багатоквартирну забудову.

Тоді ж на засідання депутатської комісії завітали мешканці вулиці Олекси Ошуркевича, поруч з якою планується будівництво багатоповерхівки. Люди нарікали на те, що забудовник ігнорує вимоги містобудування і має намір звести висотний будинок до 10-ти поверхів серед зони приватної забудови, замість 9-ти. 

Для довідки:

Земельна ділянка прощею 24 сотих свого часу придбала Гажула Тетяна Михайлівна, яка нині просить змінити цільове призначення землі в супереч генплану міста Луцька. За тагою логікою, будь який лучанин може придбати землю, змінити цільове призначення землі, чхати на генплан міста і зводити 10-ти поверхівки. Така хаотична забудова навантажує вуличну та інженерну мережу міста.

Рік тому, ділянка офіційно призначалася для індивідуального житлового будівництва. Згодом Гажула змінила цільові призначення змінила і будівельна компанія «Алкан» почала зводити 9-ти поверхівку. Будівельна компанія «Алкан», більш відома своїми житловими комплексами «Яровиця», «Затишний двір» та «Сафрон», чергову багатоповерхівку у Луцьку почала зводити із порушеннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку всупереч генплану планують будівництво багатоповерхівок в приватному секторі

Родичка співвласника і директора компанії-забудовника «Алкан плюс» Віталія Доскача Тетяна Гажула за два роки купила шість земельних ділянок в районі вулиці Даньшина, які були видані громадянам для індивідуального будівництва. Сама жінка вже тривалий час за кордоном.

У минулому році Державна архітектурно-будівельна інспекція виявила ряд порушень під час видачі Луцькою міською радою дозволів на будівництво дев’ятиповерхового житлового комплексу «Затишний двір» на вулиці Даньшина, 14-в. Інспектори винесли два приписи. Тим часом прокуратура судиться з виконкомом міськради через затверджений детальний план території, який дозволив дев’ятиповерхове будівництво і суперечить генеральному плану міста.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити