image
 |  4 20 Вересня 2018 | 07:16

Журналісти запустили флешмоб із запитаннями до Луценка

Журналісти з понад 15 медіа відправили інформаційні запити до Генеральної прокуратури і запустили у Facebook флешмоб із закликом #Луценко_дай_відповідь.
Шість запитань, адресованих генпрокурору, стосуються рішення Європейського суду з прав людини за скаргою журналістки "Радіо Свобода" Наталки Седлецької, яким слідству ГПУ на місяць заборонено використовувати будь-які дані від оператора з її телефону.
Журналісти цікавилися, як Юрій Луценко планує виконувати рішення ЄСПЛ та чи слідство вже отримало від оператора дані з мобільних їхніх колег – самої Седлецької та іншої журналістки – Крістіни Бердинських із журналу "Новое время".


Такі ж запитання Луценко отримав в офіційних інформаційних запитах від редакцій, надісланих у ГПУ.
Запити вже надіслали журналісти видань "Українська правда", телеканал 24, телеканал UA:Перший, "Новое время", "Громадське телебачення", "Радіо Свобода", "Громадське радіо", "Цензор.нет", "Слово і Діло", "UA Крим", "Слідство.інфо", "Kyiv Post", Bihus.info, програма "Вікна-новини" (СТБ), Медійна ініціатива за права людини, бюро журналістських розслідувань "Свідомо", ІА "Центр журналістських розслідувань".



Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити