image
 |  292 21 Червня 2024 | 21:14

Знав пароль: на Волині чоловік вкрав гроші з картки односельчанина

Протягом травня 29-річний житель Камінь-Каширського району обікрав односельчанина на суму 257 200 гривень.

Про це інформує Камінь-Каширський районний відділ поліції.

Зловмисник маючи доступ до мобільного телефону, на якому був встановлений додаток «Приват24», шляхом використання заздалегідь відомого паролю доступу, шість разів здійснив вхід до зазначеної автоматизованої банківської системи та від імені потерпілого вчинив несанкціоноване втручання в роботу інформаційної (автоматизованої) системи. Щоразу з картки перераховував на свій рахунок грошові кошти різними сумами.

За даними фактами чоловікові оголошено про підозру за вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж), ч. 2 ст. 361(Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж, вчинені повторно) та ч.4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України.

Волинянину загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочався судовий розгляд щодо тендерних зловживань, до яких причетні керівники медустанов Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити